Kultur

Masser af festivaler aflyses, men ikke i Skive: »Vi tror på, at vi kan holde festivalen«

Nattens aftale om yderligere genåbning af samfundet har ikke ligefrem givet festivalarrangører det store at juble over.

Parterne i aftalen er enige om, at store sportsarrangementer, større koncerter og festivaler kan blive holdt med op til 2000 deltagere fra den 21. maj til den 1. august. Deltagerne skal fordeles i sektioner, der maksimalt må indeholde 200 personer. Efter den 1. august begynder anden fase, hvor det er tilladt at have 5000 deltagere fordelt i sektioner á 500 mennesker.

- Det var ikke lige dét, vi havde håbet på. Det er ret tydeligt, at de der laver reglerne, ikke er de samme, som skal lave festivalerne, siger formand for Skive Festival, Michael Eiskjær.

- Logistikken kommer til at drille os, for der vil være omkostninger forbundet med at skulle sætte særskilte toiletter, madboder og andre faciliteter op for hver 500. person på festivalpladsen, forklarer han.

Allerede i marts valgte holdet bag Skive Festival at flytte arrangementet til den første weekend i september, og der er i forvejen solgt en hel del billetter fra forrige års festival, der blev aflyst.

- Hvis vi kun må være 5000 deltagere på det tidspunkt, så må vi jo faktisk allerede melde udsolgt, fortæller Michael Eiskjær.

Skive Festival var også klar til at offentliggøre navne på de bands, der skal komme og spille, men offentliggørelsen bliver nu udskudt til, at arrangørerne får styr på logistikken omkring de nye restriktioner.

- Der kan nå at ske meget endnu med genåbningen, så jeg håber selvfølgelig, at restriktionerne er helt væk, når vi når til september, siger Michael Eiskjær.

Under alle omstændigheder er der ingen fare for, at Skive Festival bliver aflyst på grund af de nye restriktioner for festivalerne.

- Vi tror på, at vi kan holde festivalen, selvom den måske bliver lidt anderledes, end vi er vant til. En aflysning vil være en katastrofe, for vi har simpelthen så mange lokale foreninger, der gør et kæmpe stykke arbejde for, at det kan lade sig gøre, understreger Michael Eiskjær.

Bestyrelsesformand for Skive Festival Michael Eiskjær ærgrer sig over, at der ikke bliver nogen Skive Festival i denne weekend. Til gengæld glæder han sig over, at kun 10 procent har bedt om at få pengene tilbage for deres billet til dette års festival. Arkivfoto: Steen Don