Kultur

Skive Festival til efteråret: Så ligger de nye datoer klar

Holdet bag Skive Festival har efter mange overvejelser valgt at flytte Skive Festival 2021 til første weekend i september.

Det betyder, at der bliver musik og glade dage på Strandtangen og i skoven fra den 3. - 6. september. Det meddeler bestyrelsen bag Skive Festival mandag middag.

- Efter vi desværre måtte aflyse 2020-udgaven af Skive Festival, har vi hele tiden haft en helt klar holdning til, at der selvfølgelig skal være festival i Skive i 2021. På grund af corona er det ikke realistisk at gennemføre den i juni som normalt, og derfor flyttes festivalen, og det er vigtigt for os at få det meldt ud allerede nu, siger Michael Eiskjær, der er bestyrelsesformand i Foreningen Skive Festival.

Michael Eiskjær fortæller, at styregruppen bag Skive Festival længe har kigget på alternative datoer.

For nogle uger siden blev det meldt ud, at de fleste konfirmationer i Skive og omegn er blevet flyttet til august, som er en måned, hvor der også er masse af byfester i lokalområdet.

- Så i respekt for alle konfirmander og deres familier samt de frivillige folk i lokalområdet, der knokler for at få årets byfest på benene, valgte vi hurtigt at kigge forbi weekenderne i august, og derfor blev det så til første weekend i september. Det giver styregruppen tre måneder ekstra til forberedelser, hvilket i en uforudselig tid er super vigtigt, siger Michael Eiskjær.

September på Strandtangen rimer også på Skive Løbet, som finder sted i den anden weekend i september.

Der er dog allerede indledt et positivt samarbejde med folkene bag motionsløbet.

- Både Skive Løbet og Skive Festival er jo to kæmpestore brands for Skive Kommune, og for begge gælder det om at give deltagerne den bedst mulige oplevelse. Det gør vi alt, hvad vi kan, for også kommer til at ske i 2021 udgaverne, lyder det fra Michael Eiskjær.

Skive Festival er allerede godt i gang med at forberede set-uppet til 2021-udgaven af Skive Festival. Både billetsalg og musikprogram er lige på trapperne.

- Vi har jo allerede solgt godt 5.500 billetter, og vi vil inden for kort tid sætte gang i billetsalget af de sidste billetter. Vi satser også på, at vi inden for kort tid kan begynde at offentliggøre dele af musikprogrammet, fortæller Michael Eiskjær.

Skive Festival er blevet rykket tre måneder til den første weekend i september.  Arkivfoto: Thomas Køser