Gå til hovedindhold
Sport

Skive fH gjorde kål på Ringsted i medrivende topbrag

10-01-2020 KL. 21:08
Empty

Arne Damgaard og Skive fH kunne juble over sæsonens flotteste skalp. Arkivfoto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Der var topbrag for alle pengene i Interfjord Arena fredag aften, da det suveræne førerhold TMS Ringsted var på besøg hos rækkens nummer tre, Skive fH.

Til sådan et opgør kan man godt tillade sig at have store forventninger på forhånd, og de blev indfriet med en medrivende og højintens affære, der skulle hen til de sidste minutter for at finde sin afgørelse.

Forud for det var gået et opgør, hvor mandskaberne fulgtes pænt ad i størstedelen af første halvleg. Men især i de sidste 10 minutter inden sidebyttet viste tilbagevendte Tobias Rasmussen glimt af sit topniveau, og ved flere lejligheder efterlod han Ringsted-defensiven på flade fødder.

Det betød, at der i to omgange blev etableret føring på tre mål til hjemmeholdet, mens bølgerne af klapsalver rullede ned over skibonitterne.

Skive fH holdt fast i teten frem mod pausen og kunne gå i omklædningsrummet foran med 16-14 og med troen på, at det var muligt at sikre sig en flot skalp.

Seks minutter inde i anden halvleg fik gæsterne dog skabt kontakt, og så kunne de største pessimister begynde at tænke tilbage på det første indbyrdes opgør, hvor Damgaards udvalgte mistede pusten efter pausen og tabte med 32-25.

Så galt gik det dog slet ikke til årets første fredagsfest. Skive fH var opsatte på at bevise, at de kan spise kirsebær med de bedste, og med 23-21 på måltavlen med 16 minutter tilbage levede håbet i bedste velgående.

Skibonitterne og Emil Grønbech især måtte dog have oplevet det som lidt af et deja vu, da bagspilleren minuttet senere blev præsenteret for et direkte rødt kort fra de internationale topdommere Martin Gjeding og Mads Hansen.

De vurderede, at han havde ramt en Ringsted-mand i ansigtet, og så var der marchordre, præcis som selvsamme Grønbech også oplevede i udekampen mod TM Tønder.

Det slog Ringsted kapital af, og 13 minutter før tid var stillingen pludselig 23-24.

Det røde kort gjorde ikke tændingen mindre blandt spillere og tilskuere, og i den sidste fjerdedel af kampen blev der lagt et massivt pres fra lægterne på både dommere og modstandere.

Efter at være kommet bagud med to mål fik skibonitterne skabt kontakt igen ved 26-26 med fire minutter tilbage, og minuttet senere brød jublen så løs med Malte Justesens scoring til 27-26.

Den nybagte far Tobias Rasmussen bød også ind og gjorde det til 28-26, inden Jesper Sørensen et minut efter hev en klasseredning ud af ærmet.

Rasmus Kier slog sømmet i kisten i de sidste sekunder til slutfacit 29-26, og så kunne hjemmeholdet fejre sæsonens flotteste skalp.

Få reaktionerne i Skive Folkeblad mandag.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland