Sport

Skive fH sejrede i omskiftelig affære

Mens de fleste satte sig rette i sofaerne fredag aften, var en flok spillere samlet til håndboldgilde i Interfjord Arena. Her stod den på et opgør mellem to og fire i 1. division, da Skive fH havde besøg af Ajax København.

Hjemmeholdet kom flyvende ud til kampen, og allerede efter mindre end fire minutter var gæsternes træner tvunget til at trykke på timeout-knappen for første gang. På det tidspunkt havde Skive fH på kynisk vis bragt sig foran 4-0 efter flot, flydende angrebsspil.

På den anden side af timeouten rev Emil Grønbech imidlertid en udvisning til sig som det første, og det var tilsyneladende Ajax’ vej ind i opgøret. For blot tre minutter senere var der udlignet til 4-4 i en periode, hvor hjemmeholdet stod stille, mens københavnerne pludselig havde masser af tur i den.

Derfra blev det langt ind i første halvleg mere eller mindre en forestilling, hvor de to hold byttede scoringer.

Lige indtil skibonitterne efter 23 minutter satte tryk på speederen igen. Så gik det fra 12-11 til 15-11, inden pausestillingen viste 17-14 i hjemmeholdets favør.

I begyndelsen af anden halvleg så Skive fH ud til at være nogenlunde i kontrol. Holdet havde stabilt en føring på fire mål, hvilket også var tilfældet efter 38 minutter, da Tobias Rasmussen gjorde det til 22-18.

Men så ramte Arne Damgaards udvalgte en alvorlig scoringskrise. I mere end 11 minutter scorede Skive-spillerne ikke, og det udnyttede gæsterne til at bringe sig foran med 24-22.

Endelig blev blødningen dog stoppet, og så var det hjemmeholdets tur til at præstere tre scoringer i træk, hvilket vendte billedet i opgøret endnu engang ni minutter før tid.

Dermed var der lagt op til en hektisk slutfase, som Skive fH skulle vise sig at trække sig bedst ud af.

De blåklædte førte med en enkelt pind, da der resterede syv sekunder. Holdet havde bolden på egne hænder, og heldigvis gik der ikke »Mikkel Hansen« i den. Efter at have spillet kuglen fornuftigt rundt lukkede Tobias Rasmussen ballet til 31-29 i sidste sekund til stor forløsning for hjemmeholdet.

Andreas Søgaard måtte udgå med en skade undervejs i opgøret mod Ajax København. Foto:Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix)