Sport

Skive fH skal på målmandsjagt: Brandbyge benytter klausul og skifter til Ligaklub

Hvis der spottes ledere fra Skive fH i håndboldhallerne de kommende måneder, er der en god chance for, de er der for at kigge på en målmand.

Klubben er nemlig kommet i akut bekneb for herrer, som må tage med både hænder og fødder. Tidligere på ugen offentliggjorde man, at Jesper Sørensen skal være klubbens nye direktør efter Peter Andersen med start 1. januar, og han indstiller dermed sin aktive karriere til sommer. Men oveni det har Magnus Brandbyge udnyttet en klausul i sin to-årige kontrakt for at skifte til en klub på højere niveau i den danske liga - efter alt at dømme Århus Håndbold. Det gør han til sommer.

I Skive er det ofte en del af kontrakterne, at både spillere og trænere kan skifte efter et år, selv om de har tegnet en toårig kontrakt. Som administrativ medarbejder Jonas Fangel siger det, så er det ofte det valg klubben har, hvis den vil sikre sig et stort talent.

stor mulighed

- Det er vemodigt for mig, men jeg har fået en stor mulighed på et højere niveau, som jeg ikke kunne takke nej til. Det har intet med Skive fH at gøre, for jeg har været enormt glad for at møde ind, og der er et godt team rundt omkring holdet. Klubben er velstruktureret, og jeg har oplevet hvordan en professionel klub agerer. Der er en god trup med rigtig dygtige trænere, fysioterapeuter og den fysiske træner, forklarer Magnus Brandbyge til klubbens hjemmeside.

- Jeg har ikke været utilfreds med noget som helst, og har ikke aktivt søgt noget – muligheden kom dumpende, og den blev jeg nødt til at tænke seriøst over. Lige fra mit første møde med Arne har jeg ikke kunne studse over noget som helst – der er en homogen trup, gode frivillige omkring os til kampene, og folk har fået mig til at falde naturligt til, tilføjer han.

stort potentiale

Magnus Brandbyge kom til Skive fH fra HEI før denne sæson og viste fra første kamp, at han havde potentiale til at komme langt videre end til den næstbedste række.

Han har fastholdt sit høje niveau og også lagt yderligere på, og dermed er han blevet yderst interessant højere oppe i systemet.

»Allerede i forbindelse med de første træningskampe i sommers komplimenterede flere klubber vores nummer 1, og nu har Magnus valgt at benytte sig af en klausul, der gør, at han er i gang med den sidste sæson i Interfjord Arena i denne omgang. Hvor fremtiden ligger er på plads, og vi sender ham af sted med et solidt rygstød selvtillid«, skriver klubben.

Arne Damgaard har været meget glad for at have Magnus Brandbyge i truppen og i en betydende rolle.

- Magnus falder ind i historien om Skive fH’s rolle i dansk talentudvikling, og vi glæder os meget til at følge hans videre karriere, selv om vi gerne havde set ham fortsætte i klubben, forklarer han således.

- Vi letter på kasketten, og ønsker ham samtidig alt det bedste fremover – han er målrettet, seriøs med sin træning, og bør stå som et stort forbillede for unge målmandstalenter.

Magnus Brandbyge får kun en enkelt sæson i Skive fH. Ifølge Skive Folkeblads oplysninger præsenteres han snart som ny keeper i Århus Håndbold. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Jesper Sørensen var altafgørende for, at Skive fH fredag fik et point hos HC Midtjylland. Arkivfoto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix