Gå til hovedindhold
Erhverv

Skive-firma har udviklet nyt apparat: Dræber coronavirus ved høj varme

07-07-2020 KL. 14:56
Empty

Sådan ser Dantherms varmeapparat EKO Heater ud, som kan uskadeliggøre coronavirus ved at varme et rum op til mere end 56 grader. Skadedyr, larver og æg dør, hvis de udsættes for 50 grader i mere end to timer, mens coronavirus fjernes ved temperaturer på over 56 grader i mindst 1,5 time. Foto: Dantherm

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Skive-virksomheden Dantherm har - modsat mange andre virksomheder - haft ekstra travlt under corona-krisen og ansat flere folk i produktionen.

Virksomheden har oplevet øget efterspørgsel i årets 2. kvartal på deres »Camp HVAC«-produkter, som hjælper med at nedkøle og opvarme felthospitaler, som bliver brugt til Covid-19-patienter og corona-teststationer rundt om i hele verden.

- Året 2020 har været et travlt år for området generelt og især for fabrikken i Skive, hvor produkterne fremstilles. Markedet viste sin øgede interesse tilbage i marts måned, især som følge af corona-pandemiens opblussen, og vi fik således solgt stort set alt, vi havde på lager i løbet af marts og april, siger Jakob Bonde Jessen, administrerende direktør i Dantherm A/S i Skive.

For at efterkomme markedets behov for Dantherms løsninger er produktionsmandskabet forøget med cirka 15 procent i løbet af andet kvartal, fortæller Jakob Bonde Jessen.

- Der har været udfordringer undervejs, da komponenterne, som indgår i produkterne, indkøbes globalt og fra lande som grundet Covid-19 har været lukket ned som Italien og Spanien. Det til trods er vi lykkedes at komme igennem med et godt salg til markedet, og det næste halve år ser ud til at fortsætte, siger Jakob Bonde Jessen.

Fjerner coronavirus

Et produkt, som Dantherm forventer sig meget af, er en ny serie af transportable varmeapparater, som virksomheden for nylig har lanceret.

De er specielt udviklet til at udrydde skadedyr, bakterier og virus som for eksempel coronavirus på en effektiv og miljørigtig måde.

Apparaterne, EKO Heaters, er særligt konstrueret til at opvarme lukkede rum af varierende størrelser til temperaturer på mellem 50 og 60 grader afhængig af formålet.

Skadedyr, larver og æg dør, hvis de udsættes for 50 grader i mere end to timer, mens coronavirus fjernes ved temperaturer på over 56 grader i mindst 1,5 time.

Varmeapparaterne er udviklet hos Dantherm Groups italienske brand Master Climate Solutions og kan udstyres med sensorer og fjernovervågning, som sikrer, at hele det behandlede område udsættes for de korrekte temperaturer i det nødvendige tidsrum.

En af fordelene ved at bruge varme er, at det virker overalt i det område, det behandles, i modsætning til for eksempel kemikalier, som ud over at være sundhedsskadelige og dårlige for miljøet kun virker på de overflader, hvor de påføres. Varmen trænger ind over alt, fortæller Dantherm A/S i Skives administrative direktør.

Løsningerne kan anvendes mange forskellige steder, eksempelvis på hoteller og hospitaler, i transportbranchen, fødevareproduktion, restaurationsbranchen med mere.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland