Gå til hovedindhold
Sport

Skive-hammerkaster smadrede dansk rekord med fem meter

09-12-2019 KL. 09:35
Empty

Foto: Skive AM

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Når man kun har dyrket hammerkast siden februar, så tvinger man alle atletik-interesserede til at spærre øjnene op, når man 10 måneder senere forbedrer den danske rekord i sin aldersklasse med 10 procent.

13-årige Silje Dalstrup Pedersen fra Skive AM blev derfor det helt store samtale-emne, da SAM arrangerede kastestævne lørdag. Ganske vist kiksede fire af hendes kast, fordi hammeren røg uden for »landingsbanen. Men i det femte fungerede alt til perfektion - den to kilo tunge hammer, de 13-årige benytter, slog en bule i græsplænen 52,79 meter væk fra kasteringen, og det var en forbedring på cirka fem meter af den rekord, Iben Dahl fra Stoholm satte for et år siden.

- Det er lidt vildt, konstaterer hendes træner i SAM, Knud V. Hansen.

- Silje er først startet til februar, så hun er kommet rimelig godt efter det, men det er da lidt usædvanligt, at hun kaster så langt allerede.

Da Knud V. Hansen begyndte at arbejde med Silje Dalstrup Pedersen, blev der sat et mål om, at hun skulle nå ud på 35 meter, inden året var omme.

- Men efter kort tid måtte jeg sige, at nu var målet altså 45 meter ...

Det er først som 14-årige, man begynder at tale om officielle danske ungdomsrekorder i atletik. Men i sporten holdes der nøje regnskab med alle resultater, så Silje Dalstrup Pedersens rekord er reel nok.

Næste sæson rykker hun op og skal kaste med en kugle, der er tre kilo ting. Og med den er der mulighed for en dansk ungdomsrekord i 14 års klassen. Den er det også Iben Dahl fra Stoholm, der sidder på, med 50,88 meter. Og hendes storesøster, Vicky Dahl, har så de to næste rekorder for de 15- og 16-årige.

Knud V. Hansen ser dog meget fine muligheder for, at Silje Dalstrup Pedersens navn kommer på listen, og Dahl-søstrene kommer et trin ned.

- Jeg tænker, Silje har alle muligheder for at komme efter de rekorder. Man siger, at man gerne skal kunne kaste det samme med en tungere kugle efter et år, som man kunne med den lettere, så hun kan godt røre ved rekorden i 2020. Hun har potentialet til det, og i øjeblikket også viljen til det.

Silje Dalstrup Pedersen vandt selvfølgelig stævnet i Skive i sin klasse, mens SAM’s Cornelius Birk Meissner hos de 13-årige drenge, som kaster med tre kilo, blev noteret for et kast på 35,73 meter.

I diskos kom SAM’s Caroline Mejdal Svenstrup ud på 27,25 meter hos de 15-årige, mens Iben Dahl fra Stoholm hos de 14-årige nåede 34,90 meter. Begge kaster med en diskos på 750 gram.

SAM afvikler på lørdag årets sidste kastestævne med hammer klokken 11 og har fra klokken 12 inviteret til indestævne.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Lokalt

Politichef med opfordring til unge op til hedebølge: »Skru nu ned for festmusikken« Politichef med opfordring til unge op til hedebølge: »Skru nu ned for festmusikken«

112

15-årig dreng frikender kammerater for overfald: "Jeg gjorde det selv" 15-årig dreng frikender kammerater for overfald: "Jeg gjorde det selv"

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland