Gå til hovedindhold
Avisen Mener

Skive Havn - erhverv, bolig, natur

11-09-2018 KL. 11:07
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Det er en sjælden gave, Skiveegnen er beriget med i form af fjorden. Mange nærliggende provinsbyer - som Viborg og Herning - må jævnligt tænke, hvor herligt det må være med en sådan fjord.

Herligt fordi en fjord er skøn naturoplevelse, herligt fordi der er spændende erhverv knyttet til havnen og særdeles attraktivt, at man med nærhed til fjord har mulighed for at opfylde boligdrømme hos mange - hvis mod og udviklingsperspektiv kommer på dagsordenen. I byer som Glyngøre og Gyldendal er der skabt et attraktivt havnemiljø - i Skive er der plads til masser af forbedringer.

Skive har flere gange været ramt af, at diverse myndigheder på urimelig vis har sagt nej til byggeplaner selv med pæn afstand til fjorden, men Skive Kommune bør nu sætte alle sejl til for at få skabt en udvikling, hvor der kommer en helt rigtig balance mellem erhverv, nye boliger og naturglæde ved Skive Havn og tilhørende områder.

Det er fint, at brugere og borgere høres om fremtiden ved havnen i den kommende tid. Men det er også vigtigt, at borgere og folkevalgte politikere og erhvervsliv henter inspiration i andre byer med havn og fjord. Skive ligger ikke forrest, når det gælder dette område. I avisen i lørdags var der glimrende indsigt i, hvor langt man i Struer er kommet med nye spændende boliger helt ned til vandet i havneområdet. Interesserede bør også tage en tur til f.eks. Vejle for at se, hvordan fantastisk spændende natur, erhverv og byggeri helt ned til vandet kan kombineres i et havneområde. Der er virkelig behov for at tænke nye tanker, skabe udvikling og vise handlekraft i Skive.

Der vil komme røster om at lade tingene fortsætte som nu i Skive, men det er ikke godt nok. Attraktive boliger tæt på vand og havn er et aktiv over hele landet, og Skive har brug for at tilbyde spændende boliger for at trække endnu flere til byen. Og det gælder både borgere, der bor og arbejder i Skive, og dem, der arbejder andre steder - men gerne vil bo her, hvis der er attraktive boliger. Og så er der dele af den nuværende og kommende pensionistgruppe, der også er på jagt efter boliger med udsigt til fjord.

Kort sagt: Målet må være udvikling, hvor der synligt sker noget, og hvor erhverv, bolig og natur og liv går op i en højere enhed.

Det kan lade sig gøre andre steder. Det kan Skive også magte.

O.D.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Avisen Mener

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland