Gå til hovedindhold
Sport

Skive IK fuldendte miraklet

04-11-2018 KL. 12:07
Empty

SIK-spillerne får i næste sæson lov at prøve kræfter med Kvindeserien. Arkivfoto: Lindy Jørgensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Ingen havde regnet med, at Skive IK’s Jyllandsseriekvinder skulle ende med at sikre sig oprykning til Kvindeserien. Men efterhånden som sæsonen skred frem begyndte sensationen at lure, og den blev så fuldendt lørdag i det direkte oprykningsbrag mod Lyseng. Kravet var en sejr til skibonitterne, og det endte med noget af en eventyrsfortælling, da Signe Würtz Bundesen fem minutter før tid sendte bolden i rusen og dermed sikrede oprykningen.

Det var ikke helt til at fatte for cheftræner Michael Svenningsen og hele truppen.

- Det er fuldstændig surrealistisk, og jeg tror ikke, det er gået op for alle pigerne. Men det er bevis på, at man kommer langt med hårdt arbejde. Vi er ikke det bedst spillende hold i kredsen, men vi er det bedst fightende, og nu spiller vi altså i den tredjebedste række, lød det fra cheftræneren.

Han måtte vente indtil kort før tid, inden forløsningen kom i hus.

- Det var faktisk en rigtig god fodboldkamp, hvor vi styrede første halvleg fuldstændig og spillede rigtig flot. Vi overlod initiativet til dem i anden halvleg og blev trykket tilbage. Men til sidst satser vi selvfølgelig ved at spille med tre i forsvaret, for uafgjort kunne vi ikke bruge til noget. Og fem minutter før tid scorer vi så. De har en kæmpe chance kort før tid, men det lykkedes, og det var helt fantastisk, forklarede Michael Svenningsen.

Lufttur blev det dog ikke til for cheftræneren i minutterne efter kampen.

- Det ville jeg ikke udsætte pigerne for, vi skal jo også bruge dem i næste sæson. Men de smed mig i bruseren i stedet, lød det med et grin fra den glade træner.

Med oprykning følger naturligvis også tanker om, hvad der så venter på det næste niveau. Og her ved Michael Svenningsen, at det er noget af en opgave, de lokale fodboldkvinder kommer ud på i Kvindeserien.

- Det bliver mega svært. Der skal vi lige spænde hjelmen, men det er selvfølgelig en udfordring, vi tager imod. Det kommer de unge piger også til at lære en masse af, sagde SIK-træneren, som også krydser fingre for, at den nye tilværelse kan tiltrække nye ansigter.

- Jeg håber, det betyder, at vi får nogle nye spillere at se. De skal hvert fald være velkomne. Der er mange dygtige spillere i oplandet, så det vil være fedt, hvis vi kan få samlet et endnu stærkere hold, lød det fra Michael Svenningsen.

Matchvinder Signe Würtz Bundesen nuppede fidusstemmerne midt i oprykningsrusen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland