Gå til hovedindhold
Avisen Mener

Skive Kaserne, flagdag og job

05-09-2018 KL. 11:57
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Flagdagen i dag binder soldater og borgere tættere sammen. Flagdagen markerer den flotte indsats, som danske soldater yder internationalt for fred og frihed, og samtidig mindes dem, der har givet deres liv med indsatsen.

Dagen markeres som altid også i Skive, og det i en uge, hvor der var godt nyt for den lokale kaserne.

Det var længe uafklaret, hvad forsvarsforliget først på året ville få af betydning for Skive Kaserne, men nu viser det sig, at der frem til 2023 vil blive 100 flere medarbejdere på kasernen. Det er styrkelsen af Ingeniørregimentet, der slår igennem - Danmarks eneste regiment af den type. Og det er et velfortjent skulderklap til regimentet, der nu tilføres konstabler og overkonstabler. De skal blandt andet arbejde med vigtig minerydning og med diverse konstruktioner. Dermed kommer Skive Kaserne op på over 1500 medarbejdere. Det er en meget stor og betydningsfuld virksomhed for Skiveegnen. Forsvarsforliget medfører en ny brigade til international indsats, og det smitter af på betydningen af et stort og velfungerende Ingeniørregiment i Skive.

Der er brug for ingeniørregimentets kvalifikationer, og det er godt, at det er blevet værdsat i forligets udmøntning. Det er sjældent, at politikere i et valgår roser andre partiers politikere, men hatten af for folketingsmedlem Andreas Steenberg fra Skivekredsens Radikale Venstre, der her i avisen i går fremhævede den indsats for Skive Kaserne, som Inger Støjberg og Kristian Pihl Lorentzen har leveret i forbindelse med forsvarsforliget.

Og godt at Andreas Steenberg samtidig fremhæver behovet for, at der lyttes til hans kamp for, at Skiveegnen styrkes på hele uddannelsesområdet. Det er dybt bekymrende med de besparelser, der er gennemført, og det er en rigtig kamp, Steenberg og de radikale fører, når man ønsker, at langt, langt flere korte og mellemlange uddannelser flyttes væk fra de fire store universitetsbyer - og til provinsbyer som for eksempel Skive. Læreruddannelsen, Dania og måske helt nye uddannelser er eksempler på dette.

Statslig udflytning af arbejdspladser havde - før forsvarsforligets aktuelle udmøntning - ikke kastet så mange arbejdspladser af sig til Skiveegnen. Vi fik kun 15 ekstra job på skatteområdet tidligere i år, men 100 nye job på kasernen rykker i rigtig retning.

Netop på grund af Skive Kaserne ligger Skive Kommune samlet rimeligt pænt med antallet af statslige arbejdspladser, men med en attraktiv beliggenhed midt i Jylland - og i øvrigt tæt på fjord, å og skove - burde vores egn være hjemsted for flere statslige arbejdspladser. Og forhåbentlig også langt flere private virksomheder.

Det er usikkert, om regeringen har mod på mere udflytning af statslige arbejdspladser fra hovedstaden til provinsen. Men det går forhåbentlig den vej. Der er fortsat en klar ubalance og for meget skævvridning. Der er stadig behov for en bedre geografisk balance i Danmark i forhold til vækst, udvikling og job.

Forsvarsforliget giver nu heldigvis et skub i den rigtige retning for Skive Kaserne og Skiveegnen, men der skal tales og arbejdes og kæmpes for mere.

O.D.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Avisen Mener

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland