Lokalt

Skive klar til åbning: To smittede på en hel uge

Butiksejerne på Skive-egnen kan roligt køre støvsugeren over butiksgulvet en sidste gang og gøre klar til at lukke kunderne ind på mandag. I hvert fald hvis folk i Skive Kommune fortsætter den gode stil hen over weekenden og passer på sig selv og hinanden.

Torsdagens smittetal fra Statens Seruminstitut (SSI) giver nemlig anledning til en fejring i form af en god, solid shoppetur med mundbind og afstand. For Skive Kommune viser tallene, at der de seneste syv dage kun har været to smittede, og det giver et incidenstal på 4,4 (antal smittede pr. 100.000). Det er det laveste incidenstal i mange måneder og betyder, at Skive Kommune placerer sig på en flot 3. plads over kommuner med laveste smittetal - kun overgået af Samsø og Ærø, hvor der slet ingen smittede er. Heller ikke i Skive Kommune har der været corona-smittede i flere dage.

I Viborg har der den seneste uge været 13 smittede og en incidens på 13,4, i Holstebro 19 smittede og en let faldende incidens på 32,5, mens Morsø Kommune ligger stabilt på seks smittede og en incidens på 29,7.

På landsplan er der desværre et let stigende antal smittede det seneste døgn med 603 smittede mod 523 smittede det forrige døgn.

De sidste dage har der været et fald i antallet af hospitalsindlagte. Torsdag var 235 indlagt på sygehuset med covid-19. 45 af dem på intensiv - her af 23 i respirator.

På nuværende tidspunkt er 180.439 mennesker i Danmark færdig med at blive vaccineret. Det svarer til 3,1 procent. Lokalt har 1603 mennesker fået 2. vaccinationsstik, og det svarer til 3,5 procent af indbyggerne i Skive Kommune. Næsten dobbelt så mange er gået i gang med vaccinationen, og det placerer Skive på en national 29. plads blandt landets kommuner.

Magda på 94 år er den første, der får det første stik mod coronavirus i Silkeborg Kommune. Det foregår i† plejecentrets forhal. Gødvad Plejecente. coronaVaccine.Foto: Martin Ballund