Gå til hovedindhold
Lokalt

Skive Kommune sætter to millioner kroner af til ekstra rengøring

25-09-2020 KL. 11:25
Empty

Arkivfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Der er blevet gjort ekstra rent i både vuggestuer og børnehaver, på skolerne og på ældrecentrene siden foråret på grund af corona-situationen. Bordplader er blevet tørret over en ekstra gang, og kontaktpunkter som dørhåndtag, vandhaner og lyskontakter skal ofte gøres rent.

Nu er Skive Byråd enig om at sætte to millioner kroner af på budgettet næste år til øget rengøring i de kommunale institutioner.

- Vi pålægger institutionerne ekstra arbejdsopgaver i øjeblikket, og det vil vi godt imødekomme, siger borgmester Peder Christian Kirkegaard (V), Hald.

Samtidig har kommunen også konstateret, at sygefraværet af andre årsager end corona faldt i forbindelse med de mange corona-tiltag.

Der er ifølge borgmesteren ingen tvivl om, at den forstærkede rengøring har haft stor indflydelse herpå. Det faldende sygefravær tilskrives dog også en række andre tiltag som blandt andet, at alt legetøj ikke tages frem hver dag og ændret adfærd som blandt andet hyppig håndvask og brug af håndsprit. Børnene er for eksempel også blevet afleveret og hentet udendørs i institutionerne.

Forslaget om øget rengøring henvender sig primært til personer uden tilknytning til arbejdsmarkedet.

- Vi vil gerne se, om vi kan hente de yderligere hænder blandt nogle af de personer, der er på kanten af arbejdsmarkedet. Der vil ofte være tale om få timer pr. institution, og det passer fint med nogle af de personer, der er uden fuld arbejdsevne eller er i optræning til at komme tilbage på arbejdsmarkedet, siger borgmesteren.

Hvis det viser sig, at der kommer en statslig finansiering på finansloven, bortfalder udgiften, fremgår det af en note til budgettet for 2021, som fik opbakning fra samtlige lister og partier ved førstebehandlingen i byrådet.

Budget 2021 vil først være endeligt vedtaget efter anden behandling i byrådet den 6. oktober.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland