Gå til hovedindhold
Lokalt

Skive Kommune skal have eliteidræts-klasser fra næste skoleår

26-08-2018 KL. 08:56
Empty

Arkivfoto: Ritzau Scanpix

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Skive Kommune vil gerne udvikle flere idrætstalenter. En del af arbejdet med at blive en Team Danmark Elitekommune er, at der skal oprettes eliteidrætsklasser for de ældste elever på en af kommunens skoler formentlig fra det næste skoleårs start i august 2019.

- Da byrådet indgik en aftale om at blive Team Danmark-kommune, var ikke mange i byrådet opmærksom på, at det også indebar, at der skal være eliteidrætsklasser. Nu sender vi ønsket i høring og spørger skolerne, hvem der har lyst til at byde ind, siger Jan D. Andersen (S), Jebjerg, der er formand for Skive Kommunes Børne- og Familieudvalg.

- Det er spændende, men vi er også klar over, at det kan give nogle diskussioner, for der vil være nogle skoler, som må afgive nogle elever, men vil du eliten, følger det med. Vi har ikke snakket geografi endnu, men busserne kører begge veje, fortsætter Jan D. Andersen.

I en eliteidrætsklasse kan de ældste folkeskoleelever i 7.-9. klasse kombinere skolegangen med deres træningsprogram. Eliteidrætsklasserne vil bygge på et tæt samarbejde mellem de lokale idrætsforeninger og den skole, der får eliteidrætsklassen, samt den nye elitekoordinator, der er tiltrådt pr. 1. august.

I skolevæsenet i Skive Kommune er der allerede tradition for en fin balancegang mellem det almene og det mere specifikke, understreger skole- og dagtilbudschef Jens Kvist i sagsfremstillingen, hvor han blandt andet skriver, at den almene dannelse er en stor del af enhver skoles profil, men der er også plads til skoler med forskellig profil og plads til at dyrke talentet.

Han nævner, at kommunens talenthold for elever på mellemtrinnet i 4.-6. klasse, der har særligt let ved at gå i skole og mangler endnu flere udfordringer i undervisningen, er et eksempel på, at man godt »tør« bruge ordet talent og dyrke det.

Skoler, der har lyst til at få opgaven, skal i deres høringssvar gøre rede for, hvorvidt og i hvor høj grad,de opfylder kriterier i forhold til placering, kapacitet, faciliteter og infrastruktur.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland