Gå til hovedindhold
Lokalt

Skive Kommunes gave til dimittenderne: Sådan ser vinder-plakaten ud

26-05-2020 KL. 11:24
Empty

Sådan ser Martha Bondes vinderplakat ud.

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Det blev Martha Bonde, som gik af med sejren i kampen om at levere den nye dimissionsplakat til Skive Kommune.

10 elever fra Krabbesholm Højskoles grafiks design-linje dystede i går om at levere vinderplakaten foran et dommerpanel.

Efter at eleverne hver især havde præsenteret deres plakat, skulle panelet, som blandt andet bestod af bogmester Peder Christian Kirkegaard, faglærere og unge fra de lokale ungdomsuddannelser, finde frem til vinderen.

Og efter den afsatte voteringsperiode på tre kvarter faldt valget altså på Martha Bondes røde plakat, hvor Hancocks Sport-Cola og Thise-mælk ligesom sidste år gør sig gældende.

I modsætning til sidste års »Du ve,d at du er fra Skiveegnen, når ..- plakat, er der dog ikke tekst på årets udgave. Men på den røde baggrund er nogle af Skives kendemærker tegnet op, og her er de lokale drikkevarer altså imellem sammen med nogle af byens markante bygninger.

- Vi ved, at mange af de unge traditionelt rejser væk fra egnen for at videreuddanne sig eller få nye oplevelser. Mange flytter derfor også for første gang hjemmefra, og så er det rart at have lidt at hænge op på de bare vægge. Og hvis det får de unge til at mindes deres hjemegn, når de i ny og næ kaster et blik på plakaten, er det helt sikkert en ekstra bonus, lyder bosætningskonsulent Helle Dalgaard Pedersens begrundelse for, at det igen i år er en plakat, som dimittenderne får i gave.

Om vinderplakaten, siger hun:

- Martha Bonde har formået at indkapsle mange af Skiveegnens særkender på en grafisk flot måde. Samtidig vækker plakaten en nysgerrighed, og fremkalder en form for lokalpatriotisme. Derfor faldt valget også på den plakat, og jeg håber, at den vil komme til at vække gode minder i mange hjem fremover.

Fra den 15. juni bliver de 10 plakater, som dystede i konkurrencen udstillet på Skive Bibliotek. Man kan også se dem alle på Skive Kommunes hjemmeside.

tj

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland