Sport

Skive måtte slide: Fynboer fældet til sidst

Det avr top mod bund i Kulturcenter Limfjord fredag aften, da Skive fH tog imod HC Odense i herrehåndboldens 1. division. men den klasseforskel, som i hvert fald Danske Spil forventede med et odds på 1,03 for en hjemmesejr, manifesterede sig først i det sidste kvarter. Det vandt skibonitterne ganske vist kun med et enkelt mål, og samlet med 29-26 - men fynboerne scorede de sidste tre mål i opgøret, da koncentrationen svandt ind.

Sejren var på den vis aldrig i fare. Men den var heller ikke overbevisende.

Den energi, træner Arne Damgaard gerne ville se efter nogle ugers corona- og julepause indfandt sig først efter pausen, da trænerens egen søn, Matias Damgaard, satte tempoet op og begyndte at ramme hullerne som en bedre golfspiller.

Damgaard scorede fire af Skives første syv mål efter pausen. Føringen blev holdt sikkert på mindst to mål i et stykke tid, indtil gæsterne følte sig tvunget til at satse med syv mod seks og - som mange andre af SfH’ernes modstandere - ikke magtede at føre det effektivt nok ud i livet.

Målmand Magnus Brandbyge stod hele kampen og blev kåret som aftenens bedste. Han var ganske glimrende, ikke mindst på straffekast, som han pillede fem af.

Matias Damgaard dikterede et højere tempo i anden halvleg, og det satte skub i skibonitterne. Foto: Steen Don