Gå til hovedindhold
Lokalt

Skive-medlem af regionsråd bakker op om regions-lukning: »Der er brug for forandring«

16-01-2019 KL. 11:52
Empty

Olav Nørgaard (V), Hald, er genvalgt.

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Olav Nørgaard (V), Hald, medlem af Region Midtjyllands regionsråd, bifalder regeringens plan om at nedlægge Danmarks fem regionsråd.

- Der er brug for forandring. Da regionsrådene blev etableret, var deres primære opgave at medvirke til at skabe en ny struktur af akutsygehuse. Den opgave har vi løst. Nu er det »Maren i kærets« tur, mener Olav Nørgaard.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lancerede forsalget onsdag formiddag. Sygehusene i Danmark skal fremover administreres af en statslig myndighed. Desuden skal der oprettes 21 sundhedscentre, der fremme sundhedstilbud tættere på borgerne. Kommuner skal engageres i sundhedscentrene. Sundhedscentrene skal være tilknyttet hver sit akutsygehus, Skive Kommune vil derfor formentlig blive tilknyttet et sundhedscenter under sygehuset i Viborg.

Olav Nørgaard mener, sundhedsfremme tæt på borgere er blevet svigtet i de år, regionerne har arbejdet på at få de akutsygehus-strukturen etableret.

- Jeg har ikke brug for min taburet i regionsrådet. Jeg vil heller en gerne give slip på den, hvis vi kan få mere sundhed til borgerne for pengene, siger Olav Nørgaard.

Han peger et eksempel på, at sundhed tæt på borgerne virker.

- I sundhedshuset i Skive har man et meget fint tilbud om rehabilitering efter hjertesygdom, som både regionen og Skive Kommune bidrager til, siger Olav Nørgaard.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland