Gå til hovedindhold
Debat

Skive skal have minimums- normeringer

10-09-2019 KL. 11:25
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Barnets første leveår er helt afgørende for, hvordan det går resten af livet. Alligevel er børneområdet ramt af besparelse på besparelse. For pædagogerne betyder det, at de føler de ikke kan give børnene den nødvendige omsorg og tryghed.

Derfor skal vi have minimumsnormeringer i Skive. Det er første skridt i den rigtige retning for vores børn. Det skal ikke ses som en luksus, men ganske enkelt en bund for, hvor få voksne der mindst må være til at passe vores børn. En bund, der skal sikre vores børn en ordentlig start på livet. Det er altså ret simpelt – det handler om børnene.

Som det ser ud nu har vi i Danmark slet ikke nok uddannede pædagoger til at leve op til kravene. Det er grunden til det er vigtigt, at vi skynder os at få påbegyndt arbejdet for minimumsnormeringerne. Det er kun sådan vi hurtigst muligt kan få uddannet nok pædagoger, fundet den bedste model og sikret vores børns fremtid. Sådan kan vi de næste par år få nok pædagoger i vores daginstitutioner.

Sammen med kravet om normeringer mener vi i SF også, at vi skal finde en løsning så kommunerne ikke kommer til at stå alene med regningen. Derfor SF vil kæmpe for, at minimumsnormeringer bliver en del af finansloven. Jeg mener ikke, at det enkelte postnummer skal have betydning for det enkelte barns livsmuligheder. Børn vil altid være det allervigtigste vi har. Derfor vi skal have minimumsnormeringer.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland