Gå til hovedindhold
Lokalt

Skive-soldater har fundet muligt mordvåben

15-12-2018 KL. 15:37
Empty

Specialuddannede soldater fra Ingeniørregimentet på Skive Kaserne har i ugens løb fundet en kniv i et vandløb i Herlev. Kniven kan være det gerningsvåben, der blev brugt til at dræbe højgravide Louise Borglit for to år siden.?Foto: Advanced Search

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

I denne uge kunne Københavns Vestegns Politi melde ud, at der var blevet fundet nye spor i den to år gamle drabssag, hvor højgravide 32-årige Louise Borglit blev dræbt med utallige stik fra en stor kniv i Elverparken i Herlev.

Blandt andet er der blevet fundet en kniv af en vis størrelse i et vandløb under en kilometer fra gerningsstedet.

Politikommissær Ole Nielsen har til flere medier udtalt, at det ikke kan udelukkes, at kniven er det gerningsvåben, som politiet leder efter.

Det bliver nu undersøgt nærmere.

Det var soldater fra Forsvarets Advanced Search-enhed, der hører under Ingeniørregimentet på Skive Kaserne, der fandt frem til kniven.

- Jeg er helt sikker på, at kniven ikke var fundet, hvis mine folk ikke havde været der. Ellers havde politiet sikkert fundet den for længe siden, siger major Henrik Virenfeldt.

Soldaterne i Advanced Search-enheden er egentlig specialuddannet til at finde vejsidebomber i højrisikozoner.

Men politiet har fundet ud af, at enheden også kan bruges til andre opgaver, når et område eller bygning skal undersøges minutiøst.

- Vi har materialet, teknikken og taktikken til at afsøge et område fuldstændig nøjagtigt. Vi kan som ingen andre planlægge og gennemføre eftersøgning af skjulte genstande i bygninger, fartøjer og terræn, lyder det fra Henrik Virenfeldt.

Gruppen af specialuddannede soldater består af i alt 15 mænd fordelt på to teams, og de har været i Herlev tirsdag, onsdag og torsdag i denne uge.

Soldaterne var også i Herlev for et år siden i forbindelse med samme sag. Dengang blev der ikke fundet noget brugbart.

Men i håbet om at finde nye spor igangsatte Rigspolitiet for nyligt et såkaldt »peer review«, som er en særlig gruppe efterforskere fra andre politikredse, der ser på sagen igen med friske øjne.

Og det er den gruppe, der åbnede op for, at soldaterne fra Skive skulle undersøge andre områder omkring Elverparken.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland