Gå til hovedindhold
Kultur

Skive takker nej til julefilm på Spøttrup

21-10-2017 KL. 18:31
Empty

Skive Kommune vil ikke bidrage til en julefilm, der delvist skal optages på Spøttrup Borg. Arkivfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Forleden lancerede Skive-Listens Per Jeppesen, der er tidligere borgmester og én af kandidaterne til det kommende kommunalvalg, i et læserbrev en idé om en julekalender, der skulle optages på Spøttrup Borg.

Nu viser det sig, ifølge Viborg Stifts Folkeblad, at Skive Kommune faktisk har fået tilbuddet om at eksponere borgen i en julefilm, »Julemandens datter«, men at man har angiveligt takket nej.

- Vi har været i dialog med Skive i et par omgange, men de har desværre ikke kunnet finde midlerne til at være med, oplyser Morten Rasmussen, direktør, producer og instruktør hos Deluca Film, til Viborg Stifts Folkeblad.

Per Jeppesen er forbløffet over at høre nyheden fra nabokommunen.

- Hvis det er korrekt, og uden at kende beløbet, er jeg da dybt, dybt skuffet over at høre, at tilbuddet faktisk har været der - og er blevet afvist. Jeg ville da tro, at samtlige partier ville gå ind for så enestående en mulighed. Det er i min verden tæt på at være en skandale, siger Per Jeppesen.

Lige så overrasket er socialdemokraten Peder Christensen, der før kommunalreformen var borgmester i Spøttrup Kommune.

- Det er en kæmpeoverraskelse. Jeg tror ikke, det har været politisk behandlet. Det kan jeg simpelthen ikke forstå, at jeg ikke har hørt om, siger Peder Christensen.

Faktisk har Deluca Film allerede en aftale med Viborg Kommune, der var begejstrede for den omtale, domkirkebyen fik for to år siden, da der senest blev optaget en julefilm i Viborg.

Den blev set af børnefamilier i tusindvis - og dengang betalte man 1,5 millioner kroner til filmen. Efter det positive resultat er Viborg Kommune klar med to millioner.

Med investeringen ville Viborg Byråd sikre sig, at man atter kommer i centrum, når børnefamilierne valfarter til biografen op mod jul.

Derfor afviser Viborg at lade dele af filmen foregå på Spøttrup Borg, og det skyldes - ifølge Viborg Stifts Folkeblad - at man forudser en shitstorm, hvis Viborg betaler for en film, som udspiller sig i Skive.

Optagelserne skal begynde 6. november, og »Julemandens datter« får premiere ved juletid 2018.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Kultur

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland