Gå til hovedindhold
Sport

Skive-talent forfremmes til superliga-trup og får tre-årig kontrakt

11-06-2018 KL. 13:03
Empty
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Vejle Boldklub tror så meget på 16-årige Thomas Gundelund, der stammer fra Skive, at han nu forfremmes til superliga-truppen og får en tre-årig konktrakt med klubben, to år før han formelt bliver seniorspiller.

Traditionsklubben, der i den forgangne sæson rykkede op i landets bedste række efter ni års fravær, oplyser i en pressemeddelelse, at man i samråd med spilleren og hans forældre har besluttet, at Thomas Gundelund indtræder i A-truppen fra og med træningsstarten mandag formiddag.

– Det er meget utraditionelt at rykke en 16-årig spiller permanent op i en A-trup, men det gør vi af flere årsager. Thomas er et stort talent, der igennem træning og kamp i det forgangne år har vist, at han er en fremtidig førsteholdsspiller i Vejle Boldklub. Han kommer i en tidlig alder med den helt rigtige mentalitet. Han er meget ydmyg, arbejder hårdt på træningsbanen og i kamp og så har han en fantastisk iver efter at forbedre sig, siger VB's tekniske chef Jacob Krüger. Vi kigger i første omgang på ham som højreback, hvor han skal stå i lære ved Kerim Memija, men vi er også bevidste om, at han har spillet på midtbanen, siger Jacob Krüger, der er teknisk chef i Vejle Boldklub, der forventer, at den unge skibonit vil få spilletid, når superligaen går i gang.

- Gundelund har i det meste af den forgangne sæson spillet på U19-Ligaholdet og med mange optrædener på U17-landsholdet også, har han allerede været matchet på et højt niveau. Vi har en forventning om, at han allerede i efteråret vil byde sig til i kampen om spilletid på det bedste hold, men ellers er der mulighed for kampminutter på både U19-Ligaholdet og på reserveholdet, siger Jacob Krüger.

16-årige Thomas Gundelund flyttede til Vejle fra Skive i sommeren 2016, da han skulle begynde på Vejle Idrætsefterskole. Denne sommer har han færdiggjort 10. klasse på Vejle Idrætsefterskole og kan begynde på fuldtid i superliga-truppen.

– Jeg er bevidst om, at det er i en meget ung alder at jeg indtræder permanent i divisionstruppen. Men jeg føler også, at jeg igennem de sidste seks måneder er blevet mere og mere moden i mit spil. Det er jeg blevet, fordi jeg dels har spillet kampe med U19-Ligaholdet, trænet fast med 1. divisionsholdet og spillet fast på U17-landsholdet. Alt sammen har det været med til at rykke mig. Når jeg træder et eller to niveauer op, kan jeg mærke, at jeg bliver udfordret på tempoet og fysikken. Det er fortsat to af de parametre, hvor jeg skal udvikle mig mest. Min styrke skal forbedres, når jeg skal gøre mig gældende på seniorniveau, men også mit defensive arbejde har jeg fokus på, siger Thomas Gundelund¨, der er klar over, at han er indlemmet i truppen for at lære.

- Jeg føler virkelig, at klubben tror på mig. Først debuterede jeg i sidste sæson og nu kommer jeg op i A-truppen. Den tillid jeg oplever, betyder meget og den viser, at man tror på mig. Debutkampen var en stor oplevelse og jeg vil fortsat arbejde hårdt for flere af de oplevelser, siger Thomas Gundelund.

16-årige Thomas Gundelund, der fylder 17 år den 6. november, spillede i Skive IK inden han skiftede til Vejle Boldklub i sommeren 2016. Han blev den yngste debutant på Vejle Boldklubs divisionshold, da han blev indskiftet i 4-1 sejren over Vendsyssel FF den 26. november i fjor. Det er Gundelunds foreløbigt eneste optræden på førsteholdet

I ungdomslandsholdssammenhæng har han spillet 17 ungdomslandskampe.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland