Gå til hovedindhold
Erhverv

Skive-virksomhed har arbejdet dag og nat for at kunne levere udstyr til sygehuse

23-03-2020 KL. 16:04
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

 

Når man får muligheden for at hjælpe et presset sundhedsvæsen, så gør man det.

Administrerende direktør i plaststøbevirksomheden Idé-Pro, Morten Nors, var ikke et øjeblik i tvivl, da han for under en uge siden blev kontaktet af Region Midtjylland, om virksomheden kunne hjælpe med at producere de visirer, som sundhedspersonale på sygehusene bruger.

Sygehusene kan se, at de risikerer at løbe tør for visirer og søgte derfor hjælp fra Skive-virksomheden Idé-Pro, der i deres afdeling i Glyngøre råder over Nordeuropas største støbemaskine.

Siden Region Midtjylland kontaktede dem midt i sidste uge, har Idé-Pro haft travlt med at gøre klar til at kunne producere visirerne.

Fredag fik de godkendt prototypen til at producere visirerne, og hele weekenden arbejdede medarbejderne på højtryk med at få lavet støbeværktøjet.

- Alle har været klar til at hjælpe, og folk har været her både dag og nat, fortæller Morten Nors.

Han er stolt over, at Idé-Pro kan hjælpe sundhedsvæsenet i coronakrisen.

- Det, synes både jeg og mit personale, er helt fantastisk. Vi har alle familie og venner, der arbejder i sundhedsvæsenet. For mig gælder det min ældste søn. Så det giver en rigtig god følelse at kunne hjælpe, siger Morten Nors.

Efter en hektisk weekend har plaststøbevirksomheden i dag, mandag, startet produktionen af visirer. De første kasser bliver hentet i morgen.

- Vi kan producere 4500 stk. i døgnet, fortæller fabrikschef Anders Nors.

Virksomheden har fået stillet i udsigt at skulle producere mellem 5000 og 150.000 visirer til regionerne.

Når Region Midtjylland har fået de visirer, de skal bruge, er det ifølge Morten Nors planen, at de andre danske regioner også skal have fyldt deres lagre af visirer op fra Idé-Pro.

 

 

 

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland