Gå til hovedindhold
Erhverv

Skive-virksomhed solgt til stor koncern: Produktionen flyttes til Aarhus

03-03-2020 KL. 11:13
Empty

Specialtrykkeriet Arco er blevet købt af den store trykkerikoncern Scandinavian Print Group A/S, som igen er ejet af en tysk koncern. Indtil 31. december kan alle medarbejdere fortsætte deres arbejde for den nye ejer på adressen på Gemsevej i Skive. Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

De 45 medarbejdere på Specialtrykkeriet Arco i Skive fik mandag besked om, at deres arbejdsplads er solgt til den tyskejede virksomhed Scandinavian Print Group A/S, der blandt andet er kendt for Lasertryk.dk og også har produktion i blandt andet Aarhus, Kolding og Polen. Salget er sket med virkning fra 1. marts, fortæller administrerende direktør Mogens Larsen.

- Det at drive trykkeri i Danmark er ikke nemt. Vi havde en fusion mellem Specialtrykkeriet og Arco for tre år siden, men har haft det umådeligt svært, og vi har også haft et par underskud. Det er specielt på bogsiden, vi har haft svært ved at finde de rigtige priser, og vores kunder køber flere og flere af deres varer i Østeuropa. Vi lavede et meget lille overskud i 2019, men vores maskiner er slidte, og kunderne tager til Østeuropa, så vi sagde ja, da vi fik et købstilbud fra Scandinavian Print Group, siger Mogens Larsen, der gennem et holdingselskab selv har ejet en del af virksomheden.

Det er dog Nørhaven-familien fra Viborg, der med sine aktier har den bestemmende indflydelse, mens også anpartsselskabet FRKA og Skive Folkeblad har haft en del af virksomheden.

Selvom virksomheden er solgt, så vil virksomheden noget tid endnu ligge i Skive. Fra nytår vil alle medarbejdere, der har med salg og kunder at gøre få kontor på Skive-egnen, mens produktionen vil flytte til Aarhus, hvor Scandinavian Print Group i forvejen har produktion.

- Medarbejderne vil få tilbud om at flytte med, men der er jo langt til Aarhus, siger Mogens Larsen.

Han tror, at nogle medarbejdere i produktionen allerede nu vil begynde at kigge på andre jobmuligheder, og det kan få indflydelse på produktionen i Skive.

- 10 måneder er lang tid, og medarbejderne har god tid til at se på andre muligheder. Men det er også en dark horse, for hvis de begynder at finde noget andet, kan vi ikke køre videre med en halv produktion i Skive, siger Mogens Larsen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland