Lokalt

Skives Venstre-formand: »Lars Løkke og Kristian Jensen bør trække sig hurtigst muligt

I aften vil Kenneth Enggrob, formand for Venstres vælgerforening i Skive Kommune, bede bestyrelsen om opbakning til at opfordre Venstres formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen til at trække sig fra deres formandsposter.

Det sker efter den splittelse i Venstres ledelse, som er blevet blotlagt hen over sommeren.

Mandag mødtes Venstres kommune-formænd i Region Midtjylland. Regionsformand Jens Nicolai Vejlgaard vil tirsdag orientere Venstres ledelse om kommune-formændenes anbefaling. Indtil da vil han ikke oplyse, hvad anbefalingen er. Det forlyder, at kommune-formændene mener, Venstre har brug for en ny formand og næstformand.

Det mener Kenneth Enggrob, og dét emne skal bestyrelsen for Skive-Venstre drøfte i aften.

- Vi skal have ro til at få fastlagt Venstres politik. Det, vi har set hen over sommeren, handler om meget andet end politik. Det handler for eksempel også om, hvorvidt vælgerne kan se Lars Løkke som statsminister for tredje gang, efter Mette Frederiksen har fået en flyvende start. Venstre havde et godt valg til EU-Parlamentet i maj og et meget fint valg til Folketinget i juni. Men der blev ikke flyttet stemmer hen over midten. De fleste af de nye stemmer, vi fik, skyldtes nedsmeltningen i Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, siger Kenneth Enggrob.

Mandag foreslog Lars Løkke Rasmussen at fremrykke Venstres landsmøde for at få ro i toppen, inden folketingsåret begynder først i oktober. Det er udmærket, mener Kenneth Enggrob. Det er knapt så godt, at Lars Løkke Rasmussen samtidig meddelte, at han igen er formandskandidat.

- Vi skal gerne have en formandskandidat, vi kan samle os om. Hvis Lars Løkke vælger at blive siddende, vil det kræve stort mod fra en modkandidat at udfordre ham. Vedkommende kan risikere at sætte sin politiske karriere over styr, hvis vedkommende udfordrer Lars Løkke og taber, vurderer Kenneth Enggrob.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix