Gå til hovedindhold
Lokalt

Skole flytter til H. C. Ørstedsvej: »Den nye placering er fantastisk«

03-07-2020 KL. 06:54
Empty

Den nye FGU Skolen Skive flytter sidst i august fra den midlertidige base i Resen på den gamle produktionsskole til Egeris, hvor en række af de øvrige ungdomsuddannelser i Skive også ligger tæt på hinanden.
Foto: Lindy Jørgensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

FGU Skolen Skive rykker efter sommerferien ud til campusområdet i Egeris tæt på de øvrige ungdomsuddannelser i Skive.

- Vi arbejder på at købe skolen på H. C. Ørstedsvej 3 i Skive, og vi forventer at være klar til at byde eleverne velkommen på den nye adresse mandag den 31. august, siger Charlotte Tipsmark, der er direktør for FGU Skolen HLSS i Holstebro, Lemvig, Skive og Struer.

FGU Skolen Skive har siden opstarten for snart et år siden haft midlertidig base i lejede lokaler på den tidligere produktionsskole på Marienlyst i Skive. Her er noget af undervisningen foregået i lejede pavilloner på grund af den hvide hovedbygnings dårlige stand.

Skolens elever og lærere vil fortsat skulle møde ind på den gamle adresse de første fire uger af det nye skoleår.

- Vi skal bruge omkring to måneder på at sætte de nye lokaler i stand med nyt køkken, nye vinduer og nyt tag og have indrettet undervisningslokalerne, så de passer til FGU Skolens faglige temaer. Vi forventer at bruge en hel del kroner på renovering i 2020 og også fremadrettet, så bygningen kommer til at fremstå i tip top stand, og også så den bliver mere miljøvenlig, siger Charlotte Tipsmark.

Det har ikke været muligt at få oplyst salgsprisen.

FGU Skolens nye lokaler ligger i den gamle specialarbejderskole, hvor Mercantec og Uddannelsescenter Holstebro de senere år blandt andet har afviklet en række kurser inden for transportbranchen.

- Vi arbejder på, at Mercantec kan fortsætte med at bruge nogle lokaler der til skolepraktikcentret indenfor IT, og at Uddannelsescenter Holstebro fortsat kan afholde AMU-kurser, på samme måde som vi også har et samarbejde med Ungdomsskolen Skive om at lave noget hos os. Den nye placering er fantastisk. Det bliver meget nemt at lave kombinationsforløb og brobygning med de andre ungdomsuddannelser, der ligger i samme område, siger Charlotte Tipsmark.

I Skives campusområde i Egeris ligger i gåafstand fra hinanden både Skive College, SOSU-skolen, Skive Gymnasium og 10. Klasse Center Skive

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland