Gå til hovedindhold
Lokalt

Skole-området skal spare millioner: »Et valg mellem pest og kolera«

19-06-2019 KL. 05:55
Empty

Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

En stilling i PPR - pædagogisk psykologisk rådgivning - kan nedlægges. De rullende klasseværelser til undervisning af ordblinde elever foreslåes også nedlagt.

Det er to de af steder, som Skive Kommunes Børne- og Familieudvalg har peget på i forbindelse med, at udvalget skal finde besparelser på budgettet for næste år for i alt fire millioner kroner, hvilket svarer til 0,5 procent af udvalgets basisbudget.

Derudover har udvalget peget på, at der kan spares 850.000 kroner ved at nedlægge en pulje til skoleudvikling, mens den sidste halvdel af besparelsen findes ved en generel reduktion på 2,1 millioner kroner.

- Det er en bunden opgave, vi har fået af byrådet, men det er hele tiden et valg mellem pest eller kolera, for det er svært at finde fire millioner, selv om det er ud af et samlet budget på næsten 800 millioner. Det er vanskeligt at blive ved med at finde besparelser for en halv procent hvert år. Der er skåret helt ind til knoglen allerede, siger udvalgets formand, Jan D. Andersen (S), Jebjerg.

Derudover skal udvalget også pege på yderligere besparelser på 7,8 millioner kroner, som en del af det såkaldte reduktionsberedskab på i alt en procent, hvis forhandlingerne om næste års budget til efteråret ender med, at der skal tages forslag med fra et sparekatalog også.

- Vil man spare yderligere, må byrådet fortælle os, om vi skal til at se på strukturen i forbindelse med en mere langsigtet planlægning med det vedvarende faldende børnetal, siger Jan D. Andersen.

Det vil sige at lukke skoler og børnehaver eller lave flere sammenlægninger .

Udvalgsformand Jan D. Andersen (S), Jebjerg, understreger, at udvalget som udgangspunkt ikke ønsker at ændre på den nuværende struktur, men at man ikke ser andet alternativ, hvis kvaliteten af blandt andet undervisningen ikke skal mindskes.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Lokalt

Besparelser drøftet: Sengepladser på sygehuset i Skive lever endnu Besparelser drøftet: Sengepladser på sygehuset i Skive lever endnu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland