Gå til hovedindhold
Lokalt

Skoleleder advarer forældre: Elever har set selvmordsvideo på TikTok

17-09-2020 KL. 16:37
Empty

Skoleleder Kåre Stilling har sendt en advarsel ud til samtlige forældre til elever på Vestfjendsskolen, efter en selvmordsvideo florerede blandt nogle elever. Privatfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Skolelederen på Vestfjendsskolen i Vridsted, Kåre Stilling, har sendt en advarsel ud til samtlige forældre til elever på skolen, efter han i sidste uge blev gjort opmærksom på, at en selvmordsvideo fra det populære medie TikTok florerede blandt nogle af eleverne på skolen.

- Der er en håndfuld elever fra en 7. klasse på skolen, der har set videoen, og i den forbindelse gik der en masse snak. Og på baggrund af det har vi valgt at sende en fælles advarsel ud, fortæller Kåre Stilling.

Efterfølgende har skolen også haft en snak med den specifikke klasse omkring de forskellige risici, der er forbundet med de sociale medier.

Og Kåre Stilling håber, at de unge fremover vil søge nogle voksne, hvis de ser nogle voldsomme ting.

- Hvis de unge eksempelvis ser et filmet selvmord, er det utrolig vigtigt, at de snakker med enten forældre eller lærere om det, for ellers risikerer de at reagere meget voldsomt på det. Det kan også være, at de vælger at sende videoen videre, og på den måde får andre også en voldsom oplevelse, siger Kåre Stilling.

Skolelederen opfordrer samtidig forældrene til at tage en snak med deres børn om brugen af sociale medier.

- Der foregår mange ubehagelige ting på de sociale medier, og det er i bund og grund en kamp, vi ikke kan vinde. Men hvis forældrene er bevidste om, at de skal klæde deres børn ordentlig på i forhold til de ting, de kan risikere at møde, så er det nemmere at håndtere, lyder det fra Kåre Stilling.

Den pågældende video, der altså også har floreret på Vestfjendsskolen, viser en amerikansk mand, der skyder hovedet af sig selv.

I Struer Kommune har elever i en 6. klasse oplevet en anden barsk TikTok-video, der viser en hundehvalp blive trampet til døde.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland