Gå til hovedindhold
Debat

Skrot klimaloven

16-09-2020 KL. 13:05
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Nu må det stå klart for alle, at klimaloven med dens målsætning om en samlet 70 procent reduktion af CO2-udledningerne i 2030 er både urealistisk og urimelig dyr at indfri.

Bilkommissionen har netop fremlagt resultatet af det arbejde, den tidligere VLAK-regering igangsatte for at undersøge muligheden for at få én million elbiler på vejene i 2030.

For en almindelig familie med en »sort« bil vil det betyde årlige udgiftsstigninger på helt op til 5.900 kr., og derudover vil det koste statskassen 4 mia. kr. Co2-reduktionen vil samtidig være meget begrænset.

At omkostningerne overstiger gevinsterne, er desværre særligt gældende på klimaområdet. Man har truffet en beslutning om at nå et mål – uden en forhåndsvurdering på omkostninger og virkemidler.

Beslutningen er ren symbolpolitik, den danske enegang har ingen indflydelse på verdens samlede CO2-udledning, overhovedet. Danmarks andel af udledningen er kun på ca. 0,1%.

Klimalovens eneste effekt vil være at gøre Danmark fattigere. Det er det rene vanvid, at borgerlige partier som Venstre og Konservative er gået med i denne tåbelige aftale. Husk at ideen er født af manden i grønt strutskørt, Uffe Elbæk.

Hvordan kan det være et mål, at vi her i Danmark skal have en million elbiler? Bilkommissionens rapport viser, at det bliver alt for dyrt at gennemtvinge det i 2030. Det er da ikke politikernes opgave at detailstyre på det niveau.

I takt med, at elbiler bliver billigere, vil det automatisk føre til, at flere vælger dem. At Danmark går foran på dette område, vil ikke have nogen effekt i forhold til at fremme udviklingen af elbiler, det danske marked for lille.

Det bliver en stor kamel at sluge, men forhåbentlig indser de involverede politikere, at klimaloven er en stor fejltagelse. Det giver ikke mening, at Danmark skal gå så langt foran alle andre lande - endda uden det har nogen betydning for den globale udledning.

Den eneste måde at opnå globale reduktioner af CO2-udledningen er gennem udvikling af rentabel teknologi. Fattige lande vil aldrig sænke deres vækst for at reducere CO2-udledningen. Danmark bedste bidrag vil derfor være fortsat at arbejde med udvikling af teknologi. For at kunne gøre det, skal vækst og velstand sikres her i Danmark. Det kræver, at disse arbitrære mål for Danmark stopper, det har ingen gavnlig effekt.

Venlige hilsner

Morten Jensen,

Nye Borgerlige,

Margretevej 5,

7800 Skive

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland