Gå til hovedindhold
Lokalt

Skulptur angrebet af råd: »Stationsforstanderen« har mistet signal-arm

20-05-2019 KL. 15:22
Empty

»Stationsforstanderen« ved Stoholm Station har mistet sin ene arm, der i 17 år har markeret signaler til og fra perronen.
Foto: Pauli Vendelbo

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

I 17 år har »Stationsforstanderen« ved Stoholm Station markeret signalafgange til og fra perronen, men nu har skulpturen af træ mistet sin ene arm.

Og det er den vigtigste arm.

- Det er trist og træls, for når armen, der markerer signalet, er faldet af, er han ikke længere den samme stationsforstander at kigge på. Det er en skam, siger Svend Aage Jensen, Stoholm, der er tidligere borgmester i Fjends Kommune.

»Stationsforstanderen« blev savet ud af et elmetræ i 2002 af kunstneren Søren Brynjolf, og siden har forstanderen stået som et klart vartegn for Stoholm Station.

Gennem de seneste år har »Stationsforstanderen« dog været angrebet af tidens tand, råd og biller.

Det fik i 2016 Søren Brynjolf til at save skulpturen af ved roden og sætte den på en ny sokkel af beton.

Men det er ikke kun fundamentet, der har det skidt, hvis da signal-armen er faldet af på grund af alderdom.

- Jeg ved ikke, hvad der er sket. Jeg håber ikke, at der er nogen, der har revet armen af, men uanset hvad håber jeg, at Viborg Kommune vil tage sig af ham, siger Svend Aage Jensen.

Da træskulpturen fik hjælp i 2016, lovede Viborg Kommune, at kommunen ville sørge for at vedligeholde »Stationsforstanderen«.

I sin tid stod der flere, syge elmetræer langs skinnerne, men en nabokvinde sagde til de folk, der ville fælde træerne, at de skulle lade det ene træ stå.

Og det var af det træ, at »Stationsforstanderen« blev til.

»Stationsforstanderen« blev i sin tid betalt af Fjends Kommune og en række sponsorer.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Lokalt

Derfor festede de i seks dage: Ugelang fest var unges »erstatning« for aflyst festival Derfor festede de i seks dage: Ugelang fest var unges »erstatning« for aflyst festival

Lokalt

Datter til plejehjemsbeboer er skuffet over kommunen: »Medierne fik besked om flytning før min far« Datter til plejehjemsbeboer er skuffet over kommunen: »Medierne fik besked om flytning før min far«

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland