Gå til hovedindhold
Lokalt

Smil i en trist tid

17-08-2019 KL. 18:46
Empty

Tøjstakken i et lokale på Rødding Friskole er blandt de festlige aktiviteter på skolen, der lørdag eftermiddag og tidlig aften takkede af efter i 112 år at have været en del af historien om den stolte by i Vestsalling. Foto: Lars Rasborg

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Flagene vajer i vestenvinden, der netop har fået selskab af solen.

Blodbøgen hilser majestætisk med sine blade, der først vinker den ene vej. Så den anden vej.

På folkeskolen tæt ved er borgere i gang med at bære noget materiel ind i skolen.

På torvet ved byens handelscentrum står festtelt og andet, der vidner om aktivitet tidligere på dagen.

Stærkeste historie findes på friskolen, som i 112 år har været en del af den stolte historie, som byen i Vestsalling gerne fortæller.

Lørdag eftermiddag og tidlig aften er der afskedsreception på Rødding Friskole. Spædbørn og skolebørn på flere klassetrin er sammen med forældre, lærere og leder mødt op. Det er absolut sidste frist for at få fornemmelsen af friskoleliv i de kendte bygninger i Rødding.

Her grilles, her snakkes. Her smiles, her krammes. Det er her, der er plads til både smil og tårer. Og friskolen er flittigt besøgt, da Skive Folkeblad lørdag eftermiddag besøger den hyggelige by i Vestsalling.

Rundt omkring i lokalerne er der aktivitet. Legepladsen bliver flittigt brugt. Flere børn og voksne forsøger at få det bedste ud af dagen. At trække essensen ud af de år, som har budt på leg og læring, lektier og ansvar. De vil tage det med sig videre på deres færd. Flere af eleverne fortsætter i en friskole. For det er ånden omkring friskolen, der tæller. Tankegangen og tiden som elev, lærer eller forælder på Rødding Friskole, de vil tage med sig, når turen år videre til næste skole.

Læs mere i Skive Folkeblad mandag

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland