Lokalt

Smittetrykket daler i Skive

Et lille udsving i antallet af coronatest giver forholdsvis store udsving på incidenstallet i en kommune som Skive. I de seneste dage har meldingen været, at der den seneste uge har været 31 smittede. Men da tallet lørdag faldt til 26 corona-positive den seneste uge, havde det en yderst positiv indvirkning på incidenstallet (antallet af smittede pr. 100.000). Det faldt fra 67,7 til 56,8, og Skive Kommune rykkede samtidig den positive vej ned ad listen over landets kommuner med højst smittetryk til en 26. plads.

I det hele taget er det godt at bo i Region Midtjylland. Det er regionen med det laveste smittetryk, for incidenstallet ligger på 56,5, og dermed placerer Skive Kommune sig meget gennemsnitligt i regionen. Nabokommuner som Viborg og Holstebro ligger dog lidt mere lunt i svinget på henholdsvis en 13. og en 15. plads, men svinger vi os op på den anden side af regionsgrænsen til Mors, er sagen en helt andet. Her er smittetrykket steget, og Morsø Kommune ligger nu på en 42. plads med et incidenstal på 74,2. Med til fortællingen her hører dog, at kommunen trods alt kun har 15 smittede den seneste uge.

Mens smitten er faldet lidt i Skive er den til gengæld steget lidt i resten af landet. Det seneste døgn er der kommer 879 nye corona-tilfælde til mod kun 773 døgnet før. Selvom det altså som sådan går den forkerte vej, så går det den rigtige vej på hospitalsgangene. Ved seruminstituttets seneste smitteopgørelse lørdag var der 703 indlagte, og det er 42 færre end dagen før.

Arkivfoto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix