Gå til hovedindhold
Lokalt

Snart går det løs: Rasmus Kragh krydser igen klinger med Mount Everest

26-03-2019 KL. 14:27
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Skal tredje gang være lykkens gang for Rasmus Kragh fra Skive?

Det finder den 29-årige bjergbestiger snart ud af, da han rejser mod verdens tag, Mount Everest, og Nepal på mandag.

Som det har været tilfældet de foregående to år, er målet at komme til tops på verdens højeste bjerg. Og det skal ske uden brug af kunstig ilt.

- Jeg har brug for at kunne skrive mit kapitel om mig og Mount Everest færdigt. Det har jeg brug for som bjergbestiger og som menneske, og det kræver, at jeg kommer op på toppen, siger Rasmus Kragh.

De to foregående år har Rasmus Kragh forsøgt sig fra den vanskeligere og koldere nordside af bjerget i Tibet.

Men begge gange har han måtte indse, at vejret ikke var til, at han kunne komme det sidste stykke til toppen.

Begge gange måtte han vende om blot 250 højdemeter fra sit store mål.

- Det var så ærgerligt begge gange, for jeg følte, jeg var i den tilstand, jeg skulle være, for at komme helt op. Men det var for farligt på grund af blæsten, siger Rasmus Kragh.

Men i år har den ambitiøse bjergbestiger valgt at lægge en anden plan. Denne gang vil han klatre op fra sydsiden i Nepal. Sydsiden er ikke så teknisk vanskelig som nordsiden, og så er der mindre vind og generelt varmere.

- Der er stadig noget ved nordsiden, som tiltrækker mig, men nu føler jeg, at jeg har udforsket den del af bjerget. Det bliver spændende at se bjerget fra en anden side, og så er det også en optimering af chancerne for at kunne nå toppen, da jeg er i stand til at kunne klatre hurtigere op og ned, hvis der skulle opstå uventede ting. På sydsiden får jeg nok flere muligheder for at nå toppen i det vindue, jeg har udset mig til topforsøget, siger Rasmus Kragh.

Sidste år ville Rasmus Kragh gerne have forsøgt at nå toppen fra nordsiden to gange, men myndighederne satte en bremser for det andet topforsøg.

Men selv om Rasmus Kragh nu vil opnå sit mål fra den »lettere« sydside, betyder det ikke, at det vil være en mindre tilfredsstillelse, hvis han når toppen.

- Det er ikke et kompromis, jeg går på, ved at vælge sydsiden. Jeg vil stadig være den første dansker, der når toppen uden brug af kunstig ilt, hvis jeg lykkes med det. Så min motivation er mega-stor, siger Rasmus Kragh.

Igen i år vil det være muligt at kunne følge Rasmus Kragh, når han befinder sig på bjerget.

Det vil endda være endnu nemmere, da man kan følge med i hvert eneste skridt, han tager.

- Folk kan på den måde komme med mig på bjerget. Og jeg kommer også til at sende en masse opdateringer hjem, lyder det fra Rasmus Kragh, der føler sig i superform.

- Jeg kan ikke være bedre forberedt både psykisk og fysisk. Nu glæder jeg mig bare til at komme af sted, og så ses vi på toppen, siger han.

Rasmus Kragh har planlagt at gøre sit topforsøg omkring den 20. maj.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland