Gå til hovedindhold
Lokalt

Socialdemokratisk ordfører boykotter lokal journalist

02-08-2018 KL. 13:27
Empty

Arkivfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

På baggrund af en sag i april har den politiske ordfører for den socialdemokratiske byrådsgruppe i Skive Kommune, Peder Christensen, valgt at boykotte en bestemt journalist på Skive Folkeblad, Merete Just.

Baggrunden var en serie kritiske artikler skrevet af Merete Just om ansættelser i kultur- og familieforvaltningen.

- Jeg synes den daværende forvaltningsdirektør Per Nors blev behandlet skammeligt og har på den baggrund ikke tillid til Merete Just. Og det her handler om tillid, siger Peder Christensen, der i forbindelse med en interview-forespørgsel sendte en afvisende sms til Merete Just.

»Efter sagen med Per Nors er det aftalt i ØK (Økonomiudvalget, red.), at vi ikke udtaler os til dig«.

Ikke andre af de medlemmer af økonomiudvalget, Skive Folkeblad har talt med, boykotter dog journalisten.

Næstformanden i Dansk Journalistforbund, Tine Johansen, undrer sig.

- Hvis politikere ikke vil udtale sig til en bestemt journalist på grund af tidligere kritiske artikler, er de ude på et skråplan. Det er uhørt og en form for censur, slår Tine Johansen fast.

Hun understreger, at journalister spørger politikerne på vegne af borgerne.

Udover at være  politisk ordfører for socialdemokraterne i Skive Byråd er Peder Christensen også 1. viceborgmester. I den egenskab er han for tiden fungerende borgmester, fordi borgmester Peder Christian Kirkegaard for tiden har ferie.

Men boykotten af journalisten for Skive Folkeblad gælder dog ikke, når han har borgmesterkæden på, understreger Peder Christensen.

- I de perioder, hvor borgmester Peder Christian Kirkegaard er på ferie, og jeg er fungerende borgmester, lever jeg selvfølgelig op til de forpligtelser, der er i det hverv, siger han.

Folketingets ombudsmand har i en udtalelse fra den 14. januar 2007 slået fast, at offentlige myndigheder herunder også ministre og andre med officielle hverv som udgangspunkt skal behandle journalister ens. Også selv om de pågældende journalister har skrevet kritisk om en sag.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland