Gå til hovedindhold
Ritzau Indland

Socialpædagoger: Unge har brug for gratis psykologhjælp

22-05-2019 KL. 23:35
Det er vigtigt at forhindre, at børn og unge ender i psykiatrien, mener Socialpædagogernes Landsforbund. (Arkivfoto).
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Børn og unge skal have terapi og støtte, før de bliver syge ved at tilbyde pædagogisk og psykologisk rådgivning for elever og lærere på skolerne.

Det er et af målsætningerne i Socialdemokratiets tiårsplan, der overordnet handler om, at kvaliteten i psykiatrien skal forbedres.

Planen er blevet fremlagt i et politisk oplæg.

Ifølge Benny Andersen, der er forbundsformand i Socialpædagogernes Landsforbund, rammer statsministerkandidat Mette Frederiksen rigtigt på nogle vigtige områder ved planen.

Lettilgængelig rådgivning og gratis psykologhjælp er en fornuftig måde at forebygge, at unge udvikler psykisk sygdom, mener Benny Andersen.

- Som ung mangler man at gå et sted hen, når der er behov for at tale med nogen. Børn og unge ønsker ikke at blive en sag, så derfor burde de kunne nemt kunne gå psykologhjælp tæt på og gratis, inden de begynder at blive så syge, at de ender i psykiatrien, siger han.

6 til 18-årige, der har tendens til moderat angst og depression, skal ifølge Socialdemokratiets plan gratis kunne gå til psykologsamtaler efter henvisning fra egen læge.

- Man har det i nogle kommuner, men det skal spredes ud, så tilbuddet er der alle steder. Det kan også være en socialpædagog eller en samtalepartner, der skal være til rådighed tæt på, så de kan undgå, at det udvikler sig til en depression eller lignende, siger Benny Andersen.

Ifølge planen skal der også være et tilbud til patienter med misbrug og psykisk sygdom. Her skal der være plads til forbedring i udredningen i regionerne.

Mette Frederiksen fortæller desuden i en pressemeddelelse, at forslagene vil koste en halv milliard årligt at realisere, og de skal finansieres i partiets økonomiske 2025-plan, der blev fremlagt mandag.

/ritzau/

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste

Forsiden lige nu

Lokalt

Derfor festede de i seks dage: Ugelang fest var unges »erstatning« for aflyst festival Derfor festede de i seks dage: Ugelang fest var unges »erstatning« for aflyst festival

Lokalt

Datter til plejehjemsbeboer er skuffet over kommunen: »Medierne fik besked om flytning før min far« Datter til plejehjemsbeboer er skuffet over kommunen: »Medierne fik besked om flytning før min far«

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland