Gå til hovedindhold
Lokalt

Sofia og Bettina fik lov til at blive i Danmark: »Nu smiler og griner vi igen«

21-05-2019 KL. 21:04
Empty

Brasilianske Bettina Montenegro og datten Sofia må blive i Danmark. Det har Udlændingenævnet afgjort. Privatfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Glæde og lettelse.

De ord beskriver med al beskedenhed de følelser, der mandag eftermiddag strømmede gennem brasilianske Bettina Montenegro og datteren Sofia, der bor i Skive.

Efter mere end et års ventetid fik den lille familie vished om, at de alligevel ikke skal forlade landet, som de ellers fik besked på i maj sidste år.

- Jeg turde nærmest ikke tro på det. Jeg var bedøvet af glæde og lettelse, da jeg fik beskeden, og det var Sofia også, siger en meget glad Bettina Montenegro, der erkender, at beskeden var længe ventet.

- Vi havde ventet så længe, og det var begyndt at påvirke både mig og Sofia. Vi kunne ikke mere. Vi havde nået vores grænse, siger Bettina Montenegro.

Det er Udlændingenævnet, der er kommet frem til, at det ville være for stort et indgreb i privatlivet for primært 17-årige Sofia Montenegro, hvis hun skulle forlade Danmark, hvor hun har været siden 2010.

Familiens advokat skærer det ud i pap, når hun siger, at det er Sofia Montenegro, der sikrer opholdstilladelsen for både mor og datter i forhold til de internationale menneskerettigheder.

- I sidste ende blev det vurderet, at det ville være for stort et indgreb i et barns liv, når hun har levet størstedelen af sine formative år og har gået langt det meste af sin folkeskoletid i Danmark. Så det er en kombination af retten til privatliv og familieliv og barnets tarv, der gør, at de ikke skal sendes ud, siger advokat Helle Holm Thomsen.

Og udfaldet havde måske været et andet for Bettina Montenegro, hvis Sofia Montenegro havde været over 18 år, eller hvis Bettina Montenegro på anden måde havde stået alene.

Nu kan mor og datter så begynde at nyde livet igen.

- Nu smiler og griner vi igen. Jeg har hele tiden valgt at være positiv omkring vores situation, men jeg har også vidst, at der var en risiko for, at vi ville blive skuffet. Nu kan vi nyde livet igen, og det synes jeg også, vi fortjener, lyder det fra Bettina Montenegro.

Bettina og Sofia Montenegro kom pludselig i problemer, da Bettina Montenegro blev skilt fra sin danske eksmand. Samtidig blev reglerne for familiesammenføring ændret, og det truede altså familiens eksistens i Danmark i over et år.

Sofia Montenegros far bor i Brasilien.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Lokalt

Derfor festede de i seks dage: Ugelang fest var unges »erstatning« for aflyst festival Derfor festede de i seks dage: Ugelang fest var unges »erstatning« for aflyst festival

Lokalt

Datter til plejehjemsbeboer er skuffet over kommunen: »Medierne fik besked om flytning før min far« Datter til plejehjemsbeboer er skuffet over kommunen: »Medierne fik besked om flytning før min far«

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland