Gå til hovedindhold
Lokalt

Soldater fra Skive forstyrrede ynglende havørne: Beklager og stopper øvelse

24-05-2018 KL. 20:42
Empty

Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Soldater fra Skive Kaserne har holdt øvelser i det fuglerige område ved Egå Engsø i Aarhus uden kommunal tilladelse.
Men nu får havørnen og de andre sjældne fugle ved søen fred igen, for Forsvaret beklager og trækker sig tilbage fra det følsomme område, hvor øvelsen skulle fortsætte de kommende dage, fortæller DR Østjylland.
Redekoordinator og naturvejleder ved Aarhus Kommune Bjarne Golles siger, at da han i går hørte om øvelsen, kontaktede han selv soldaterne og gjorde dem opmærksom på, at de ikke har nogen tilladelse til at gennemføre øvelsen og heller ikke vil få det.
Det store problem med øvelsen er, at mange af fuglene på engsøen i øjeblikket ligger på deres reder og ruger æg ud lige nu. Og derfor ikke tåler de store forstyrrelser.
Naturvejleder Morten DD Hansen er også stærkt fortørnet over den militære ageren på engsøen.
- Fuglene ligger jo på rede lige nu med dununger, og det er alle mulige sjældne vadefugle og ænder, som netop er ved Egå Engsø, fordi man har genoprettet det her fine naturområde. Det er tæt på meningsløst, og jeg nægter faktisk at tro på det, før jeg har set det med egne øjne, siger han til DR Østjylland.
- Der må være nogen voksne, der tager et ansvar. Det her er ikke noget, hæren plejer at gøre, opfordrer Morten DD Hansen.
Og Forsvaret vil straks ændre på sine øvelseskort, så Egå Engsø ikke længere står som en mulighed for at gennemføre øvelser, siger oberst Christian Arildsen, chef for Skive kaserne.
Det var en gruppe på otte mand af hans soldater fra Ingeniørregimentet i Skive, der onsdag gennemførte en øvelse på engsøen.
- De var ude at øve sig i afsøgning, og der bevægede de sig desværre ud i Egå Engsø, siger Christian Arildsen.
Obersten beklager, at hans soldater forstyrrede de ynglende fugle:
- Det er brandærgerligt, at vi går ud i søen lige netop i fuglenes yngletid.
Obersten forsikrer om, at man havde søgt om tilladelse hos Østjyllands Politi og ikke fået nogen bemærkninger. Det plejer nemlig at være nok.
- Men vi benytter også af et særligt kort, som viser områder, hvor man må bedrive øvelsesvirksomhed. Og især hvor man ikke må. Egå Engsø er desværre ikke omfattet af det kort i øjeblikket, men det vil vi se at få opdateret, forsikrer Christian Arildsen.

 

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland