Erhverv

Solgt: Stort og tomt bilhus i Skive har fået ny ejer

Efter små 10 år på Ulvevej i Skive er rammerne og logistikken blevet for trange for autoværkstedet LS Autoteknik.

Derfor har indehaver Per Lajgaard købt Bojsen Bilers tomme bilhus på Katkjærvej i Skive og åbner for kunderne på den nye lokation på mandag.

- Vi glæder os rigtig meget til at flytte og til at byde kunderne indenfor i de nye rammer, siger han.

På Katkjærvej får LS Autoteknik plads til 10 lifte på værkstedet mod de nuværende syv på Ulvevej. Desuden er parkeringsområdet på den nye adresse flerfold større.

- Både inde og ude passer rammerne på Katkjærvej til vores behov for mere plads. På Ulvevej kunne vi til sidst hverken komme frem eller tilbage på parkeringspladsen samtidig med, at pladsen på værkstedet blev mere og mere trang, fordi værkstedet også fungerede som lager. På Katkjærvej får vi lager for sig, et rent værksted med tre ekstra lifte og Skive største reservedelslager, smiler Per Lajgaard med henvisning til, at leverandøren af reservedele til LS Autoteknik, FTZ, bliver genbo.

Bilhuset på Katkjærvej rummede tidligere forhandling og service af Citroën, men den del solgte Bojsen Biler til Jørgen Laursen op til jul i 2020. Siden har bilhuset stået tomt.

- Jeg fik først øje på bilhuset på Katkjærvej efter, jeg havde undersøgt mulighederne for at udvide i området omkring Ulvevej. Her kunne jeg bare ikke finde egnede lokaler. Så kiggede jeg andre steder hen og fandt det, jeg søgte på Katkjærvej, hvor værkstedet står, som da Bojsen Biler lukkede og derfor er lige til at flytte ind i og arbejde med fra første dag. Desuden får vi ekstra gode faciliteter på kundemodtagelse, kontor, omklædningsfaciliteter og en kantine, siger Per Lajgaard.

Han blev selvstændig for 10 år siden, da han 1. marts 2011 overtog det autoværksted, Jannik Falkenberg havde startet på Sverigesvej i Skive.

- Efter en tid som centerleder hos dækfirmaet Euromaster, blev jeg ansat som værkfører hos Jannik Falkenberg, men allerede efter tre måneder valgte han at sige stop. Jeg fik så tilbudt at overtage værkstedet og takkede ja, for jeg havde længe haft lyst til at starte op for mig selv, forklarer Per Lajgaard.

Få måneder senere flyttede han værkstedet til Ulvevej, hvor han hurtigt fik behov for en svend mere end den, han tog med fra tiden på Sverigesvej.

I forbindelse med overtagelsen og flytningen har Per Lajgaard ansat yderligere en svend, så værkstedet kommer til at beskæftige tre svende foruden ham selv.

Bilhuset på Katkjærvej er på 1.350 kvadratmeter, inklusive det store udstillingslokale. Udstillingslokalet med to tilhørende kontorer og toilet, skal Per Lajgaard dog ikke bruge, så det vil han leje ud.

- Det kan være til en enkelt lejer, men jeg er også åben overfor den mulighed, at flere går sammen om lejemålet, siger han.

Per og Tine Lajgaard glæder sig til at byde kunderne velkommen i de nye rammer på Katkjærvej.  Foto: Lars Bo Nielsen