Gå til hovedindhold
Lokalt

SOS børnebyerne samler ind: Grethe har været fadder i over 40 år

12-05-2019 KL. 07:13
Empty

Grethe Dreyer har stor tillid til SOS Børnebyerne og er meget tryg ved, at pengene havner det rigtige sted. Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Når SOS Børnebyerne i morgen søndag på Mors Dag samler ind i hele landet for at kunne hjælpe børn, der vokser op uden forældre og i dyb fattigdom, er Grethe Dreyer fra Skive en af de aktive frivillige, der griber indsamlingsbøtten og stemmer dørklokker.

- Jeg har været fadder i mere end 40 år, siden omkring 1978, Jeg blev fadder dengang, fordi jeg mener, at det er godt sted at anbringe sine penge - jeg er jo lærer og kunne ikke se et bedre sted at give pengene, siger Grethe Dreyer.

Hun er 73 år og var igennem en årrække lærer på først Dalgasskolen og derefter på Friskolen i Skive, indtil hun gik på pension.

- Det begyndte med, at jeg havde et fadderskab med de klasser, jeg var klasselærer for, sideløbende med mit eget personlige fadderskab. Jeg har haft fire forskellige fadderbørn. De senere år jeg valgt ikke at have bestemte børn og i stedet give til selve organisationen, siger Grethe Dreyer.

SOS Børnebyerne holdt sin første landsindsamling på Mors Dag i 2015, men Grethe Dreyer har tidligere haft nogle problemer med en dårlig fod, så i år er første gang, hun har mulighed for at få gå rundt og samle ind.

- I år skal jeg afsted. Jeg har fået en rute i Dalgas ikke så langt fra mit eget hjem. Jeg vil gerne bruge en søndag på at samle ind. Jeg har holdt fast i at støtte SOS Børnebyerne igennem alle de år, og jeg føler en stor grad af tillid til deres organisation og stoler rimelig meget på, at pengene havner det rigtige sted, selv om der naturligvis altid bliver brugt lidt på administration, siger Grethe Dreyer.

På to-tre timer kan en enkelt indsamler i gennemsnit få omkring 1000 kroner i bøtten, og det er - understreger direktør i SOS Børnebyerne, Mads Klæstrup Kristensen - mange penge, som kan gøre en stor forskel for et barn.

Bidrag fra landsindsamlingen går til SOS Børnebyernes arbejde for at sikre forældreløse og udsatte børn en tryg barndom i en kærlig familie. Børn, der vokser op uden mor og far, er i langt højere grad i fare for overgreb og misbrug, og de ender ofte i farlige situationer enten som gadebørn eller børnearbejdere.

SOS Børnebyerne arbejder på to måder i over 130 lande. I børnebyerne giver SOS Børnebyerne udsatte og forældreløse børn et nyt hjem, en ny familie og en ny SOS-mor, der holder børnene i hånden hele vejen gennem deres opvækst, indtil de er voksne og flyvefærdige.

Uden for børnebyerne arbejder organisationen forebyggende med sårbare og udsatte familier, for at forhindre at fattigdom splitter familien ad og efterlader børnene alene.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

112

Brandårsag er umulig at opklare: »Selv jernrørene var smeltet« Brandårsag er umulig at opklare: »Selv jernrørene var smeltet«

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland