Gå til hovedindhold
Lokalt

Sosu’er klemt i krig mellem kommune og plejefirma

12-01-2018 KL. 14:04
Empty

FOA’s formand, Dennis Kristensen, glæder sig over, at det er blevet nemmere at få anerkendt en arbejdsskade, selv om man slæber rundt på gamle skader. Scanpix/Thomas Lekfeldt

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Sosu’er, der har været ansat i det konkurstruede Hjemmeplejen Limfjord, står fortsat uden deres feriepenge på sammenlagt næsten en million kroner.

Det er nemlig lykkedes Hjemmeplejen Limfjords advokat at afværge konkursen ved at overbevise skifteretten om, at man skal have fire ugers frist til at rekonstruere firmaet.

Dette undrer den lokale FOA-formand i Skive Patrick Olesen.

Han mener ikke, at der er noget firma at rekonstruere, når Hjemmeplejen Limfjord hverken har kontrakt eller ansatte længere.

Patrick Olesen mener, at det handler om, at Hjemmeplejen Limfjord reelt har »købt« sig lidt ekstra tid, fordi firmaet har en voldsgiftsag kørende mod Skive Kommune. Men det er dybt urimeligt over for de FOA-medlemmer, som uden feriepenge har svært ved at få økonomien til at hænge sammen.

- Vores medlemmer bliver holdt som gidsel i en sag, der overhovedet ikke har noget med dem at gøre, siger Patrick Olesen.

Også landsformand i FOA, Dennis Kristensen, retter en skarp kritik af hele forløbet.

Dennis Kristensen undrer sig over, at Hjemmeplejen Limfjord kan slippe af sted med sin begæring om rekonstruktion.

- Det lugter langt væk af en måde at trække sagen i langdrag på, og jeg er meget forundret over, at skifteretten hoppede på limpinden. Virksomheden har en stor gæld, ingen kunder og ingen medarbejdere, så det ligner mildest talt en umulig opgave at få virksomheden op at køre igen, siger Dennis Kristensen i en netop udsendt pressemeddelelse.

- Alt imens står tidligere medarbejdere uden løn i den ferie, de enten har afholdt eller skal afholde inden udgangen af dette ferieår, siger han.

Hjemmeplejen Limfjords indehaver Karin Nielsen ønsker ikke at kommentere sagen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland