Erhverv

Sparekasse opretter erhvervscenter i Torvegade

- Banken søgte på et tidspunkt en elev, og da jeg kom ind i banken som kunde, spurgte jeg, om de kunne bruge en som mig. Det kunne de heldigvis.

Sådan begyndte Thomas Heilskov i 1990 en karriere inden for finansverdenen, og i dag er han direktør for det nye erhvervscenter, som Sparekassen Vendsyssel Region Skive etablerer i Torvegade.

For regionsdirektør Anders H. Jensen har finansverdenen også altid stået højt på ønskelisten:

- Lige siden jeg var helt lille, har jeg villet i et pengeinstitut, fortæller den nye regionsdirektør.

Begge nærer de en stor kærlighed til den egn, som de - især gennem deres arbejde hos, nu tidligere, Salling Bank - aldrig rigtig for alvor har forladt.

Godt nok har Thomas Heilskov som ung rejst rundt i USA efter en tur hos Forsvaret. Og godt nok har Anders H. Jensen arbejdet i både Ry, Horsens og Aarhus, før han som 24-årig kom i lære hos Salling Bank efter seks år hos Coop Danmark. Men egnen omkring Skive og Salling har så stor en plads i hjem og hjerte, at hverken Anders eller Thomas på noget tidspunkt sådan rigtig har forladt egnen.

- Skiveegnen er et dejligt sted, som har meget at byde på. Der er ingen tvivl om, at jeg personligt brænder for egnen, og at det giver mig værdi at arbejde med løsninger, som kan skabe vækst, arbejdspladser og bosætning på egnen. Jeg tror, at vi nogle gange glemmer, at vi bor et fantastisk naturskønt sted, og at vi sammen erhvervsmæssigt kan spille hinanden stærke, siger erhvervsdirektør Thomas Heilskov.

Også hos regionsdirektøren har naturen og jobbet stor betydning for trivslen:

- Skive er en by med en fantastisk natur og et sundt foreningsliv, og jeg er stolt af at arbejde på en arbejdsplads, der i så høj grad bidrager til blandt andet netværk, kultur- og foreningslivet, siger Anders H. Jensen.

Senest den 1. april flytter erhvervsafdelingen til Torvegade, og til den tid forventes hele konstruktionen af Sparekassen Vendsyssel Region Skive at være på plads. Og begge direktører glæder sig.

Anders H. Jensen peger på, at fusionen med Sparekassen Vendsyssel gør det muligt i det daglige arbejde at spille på større strenge. Han siger:

- Det er en god, solid sparekasse, vi med fusionen har fået i ryggen. For os og for kunderne giver det nye muligheder, fordi vi nu har større kræfter at arbejde med. Vi kan lave større forretninger, og det giver mange flere muligheder.

Thomas Heilskov får med fusionen ansvar for alt erhverv i regionen, der groft kalkuleret dækker området, der indkredses af Viborg, Vinderup og Mors. Han tilføjer:

- Vi glæder os helt vildt til at få et erhvervscenter i Torvegade. Det bliver et mega-stærkt erhvervscenter, vi får adgang til et stort bagland, og det bliver med sparekassens værdier, som bygger meget på det lokale. Så den fælles interesse, vi har sammen med kunderne om at skabe vækst og arbejdspladser på egnen, bærer vi videre i det nye regi. Det bliver nøgleord for os at være det lokale erhvervscenter med gode relationer til hele egnen.

Anders H. Jensen afviser, at der er tale om afvikling i den fusionsaftale, som de to pengeinstitutter i løbet af 2020 indgik.

- Sparekassen Vendsyssel er vores fusionspartner. Der er fra et tidligt tidspunkt i forbindelse med arbejdet hen imod fusionen sendt et meget tydeligt signal om, at man vil udvikling, og at fusionen med Salling Bank er sket for at vækste i området. Og det er en af årsagerne til, at vi etablerer erhvervscentret i Torvegade. Vi har i Salling Bank altid talt om at skabe vækst på egnen, så vi har fuldstændig samme agenda nu, efter fusionen, siger han.

Sparekassen Vendsyssel har i flere år haft en afdeling i Torvegade, og det er i de lokaler, det nye Region Skive Erhvervscenter bliver etableret.

At fusionen giver nye og større muligheder i det daglige arbejde passer godt til de to lokale erhvervsmænd. For begge peger på, at netop udvikling er en vigtig faktor, når de skal sætte ord på deres begejstring for at arbejde i den finansielle sektor:

- Det er en branche, som er i konstant udvikling, og som har undergået en utrolig udvikling i den tid, jeg har været i branchen, siger Anders H. Jensen.

- Arbejdet inden for den finansielle sektor er meget alsidig og i konstant bevægelse, siger Thomas Heilskov.

De er født og opvokset i Skive. De er vilde med udvikling og muligheder, og de er udlært i Salling Bank. Efter fusionen med Sparekassen Vendsyssel er Anders H. Jensen (t.v.) direktør for Sparekassen Vendsyssel Region Skive. Thomas Heilskov er erhvervsdirektør og står i spidsen for et nyt erhvervscenter i Torvegade.   Foto: Steen Don