Gå til hovedindhold
Lokalt

Sparekrav ikke fjernet: Skive Gymnasium skal af med 15 lærere

08-11-2018 KL. 08:16
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Frem mod 2022 skal Skive Gymnasium & HF  spare 32,4 millioner kroner.

Det skriver DR Midt & Vest.

- Det betyder, at før omprioriteringsbidraget startede og til fuldt indfaset, skal vi spare 15 lærerstillinger væk, fortæller rektor på Skive Gymnasium, Lars Nielsen.

Her betyder besparelserne allerede mindre tid til eleverne og en lukket lektiecafé for udsatte elever.

- Eleverne vil møde lærerne mindre. De vil få rettet opgaver mindre. I det hele taget vil de få mindre af den nødvendige feedback, der sikrer høj kvalitet, siger Lars Nielsen.

På Morsø Gymnasium er situationen omtrent den samme. Her skal de spare 17,7 millioner kroner, og de har sparet sprogrejser og en lektiecafé væk.

Både på Mors og i Skive er gymnasierne pressede af faldende elevtal. Kombineret med de årlige besparelser gør det ondt.

På Skive Gymnasium glæder rektor Lars Nielsen sig på erhvervsskolernes vegne over, at de ikke længere skal spare de to procent om året.

Men han forstår ikke, at der fortsat er flertal for, at gymnasierne ikke bliver fritaget.

- Jeg undrer jeg mig over, at man så tydeligt siger, at det er for at fastholde kvalitet (på erhvervsuddannelserne, red.), for så siger man samtidig, at man bevidst sparer for at sænke kvaliteten på de gymnasiale uddannelser. Det må være for at få færre til at gå på gymnasiet ved at sænke kvaliteten. Det, synes jeg, er en dybt problematisk udmelding, siger Lars Nielsen til DR Midt & Vest.

Venstres Thomas Danielsen, der er medlem af Folketingets uddannelses- og forskningsudvalg, mener, at Lars Nielsens kritik er forfejlet.

- Det lyder som en helt absurd udtalelse, hvis vi skulle ønske en dårligere kvalitet og i det her tilfælde gå efter gymnasierne. Det er ikke sandt. Virkeligheden er, at gymnasierne generelt er mere velpolstrede end erhvervsskolerne, siger Thomas Danielsen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland