Gå til hovedindhold
Lokalt

Speciel kunstpark blev indviet på Krabbesholm Højskole

16-06-2019 KL. 14:26
Empty

Under indvielsen søndag eftermiddag læste forfatter Amalie Langballe op af sin nye roman. Det skete på scenen for poesi og oplæsning. Foto: Lindy Jørgensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Da forstanderen for Krabbesholm Højskole, Kurt Finsten, i sommeren 2017 var i New York, blev han så betaget af et kunstværk, der var stillet op i Madison Square Park, at han ikke bare sådan kunne glemme det igen, da han var kommet hjem.

- Det var og er et fantastisk kunstværk, og jeg gik og tænkte over, hvad der mon skulle ske med værket, når det skulle pilles ned i New York, hvor de kun må stå fem-seks måneder. Og så tog jeg kontakt til kunstneren, og vi indledte en dialog, fortæller Kurt Finsten.

Kunstneren er amerikanske Josiah McElheny, og han endte med at donere sit kunstværk, »Prismatic Park«, til Kurt Finsten og Krabbesholm Højskole.

Den eneste betingelse var, at kunstværket skulle stå permanent ved højskolen.

Søndag eftermiddag blev »Prismatic Park« så indviet på Krabbesholm Allé, og det blev den med fortællinger, oplæsninger, musik og dans.

»Prismatic Park« har fået sit navn efter glassets prismeform, og selve kunstværket består af tre scener.

En rød/gul bue til poesi og oplæsning, en blå musikscene og et grønt dansegulv.

- Nu har Skive fået tre unikke, udendørs scener, der kan udfordre de kunstnere, der kommer. Mit håb er, at de tre scener kommer til at spille godt sammen, siger Kurt Finsten.

Indvielsen af »Prismatic Park« markerede afslutningen på Kulturfestival »Genopdag« i Skive.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland