Gå til hovedindhold
Avisen Mener

Sporten må vente når corona hærger

24-03-2020 KL. 14:48
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Det har trukket alt for længe ud, men nu der selvfølgelig ikke nogen tvivl: OL i Japan bliver ikke til noget i juli måned - OL bliver udsat.

Alt andet end en OL-aflysning ville heller ikke give mening. Atleterne har typisk ikke mulighed for at forberede sig i disse måneder, og selv midt på sommeren vil der efter alt at dømme være lande, hvor der ikke er kommet styr på corona-smitten. Og så ville det jo være helt skævt, farligt og tosset at samle atleter, tilskuere og mediefolk i Japan, så smitten kunne blomstre op og spredes igen. Helt utroligt var det, at Den Internationale Olympiske Komité, IOC, så sent som i sidste uge holdt fast i planen om at lade OL starte i Japan den 24. juli. At udsætte OL er naturligvis det eneste rigtige at gøre, når corona raser over hele verden.

Inden et formentlig afgørende møde i dag mellem IOC og de japanske værter, har blandt andre USA’s Olympiske Komité meldt klart ud til fordel for en udsættelse af OL, og formanden for Danmarks Idrætsforbund (DIF), Niels Nygaard med stærk Skive-baggrund, er nu også klar i mælet:

- Jeg tror ikke på, at OL afvikles i juli. Jeg synes, de seneste 3-4 dage har vist, at der ikke vil være en situation i juli, hvor det vil være forsvarligt at gennemføre OL, siger Niels Nygaard i dag til Politiken.

Formentlig bliver OL udskud til 2021, og dermed følger OL i rækken af andre store idrætsbegivenheder, der må udsættes på grund af corona.

EM i fodbold, der blandt andet skulle være foregået i Danmark til sommer, er udsat ét år. Det er også svært at forestille sig et Tour de France i denne sommer.

I europæisk fodbold er Champions League og European League indtil videre suspenderet. Også UEFA og flere nationale fodboldforbund var alt for længe om at skride til aflysninger. Det er kun 12 dage siden, at 40-50.000 skotter og tyskere var samlet til European League kamp i Glasgow mellem Rangers og Bayer Leverkusen. Det rene vanvid.

Den nye sæson for Champions League og European League skal starte op senest i august, og det er svært at tro, at 2019-2020 turneringen kan spilles færdig. Så hellere aflyse og - forhåbentlig - være klar til den nye sæson.

Herhjemme - som i de fleste andre lande - ligger sportslivet helt stille. Det kan ikke være anderledes, og med tanke på de meget alvorlige udfordringer og de mange tab af menneskeliv, skal sportsverdenen holde sig i ro.

Der bliver behov for at træffe beslutninger om, hvad der skal ske med de igangværende turneringer - f.eks i håndbold og fodbold - der er blevet afbrudt. Det bedste råd må være at fastfryse de nuværende stillinger og afslutte 2019-2020 sæsonen. Så er mesterskaber, nedrykning og oprykning på plads, når der skal startes op påny. Der er trods alt spillet en meget stor del af sæsonen, og så giver det mening - også sportsligt - at fastfryse nuværende positioner. Spillerne kan jo formentlig slet ikke komme til at træne sammen de næste par måneder, og så hellere stoppe sæsonen nu. Og så forhåbentlig være klar til næste sæsonstart.

Også kultur-og sportsinteresserede borgere oplever en mærkelig verden i disse uger. Alt er anderledes. Ingen koncerter, ingen kampe, ingen gudstjenester.

Men der kommer en skøn, skøn dag, hvor corona har tabt kampen. Det bliver en dejlig dag!

O.D.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Avisen Mener

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland