Gå til hovedindhold
Lokalt

Spurvehøg og skade gik løs på hinanden: En kamp på liv og død

16-09-2019 KL. 19:55
Empty

Det så voldsomt ud, da en spurvehøg onsdag eftermiddag angreb en husskade. Husskaden gav dog ikke op uden kamp, og i flere timer sloges de to fugle i en have ?i Årbjerg. Inge-Lise Mortensen overværede kampen ?sammen med sin mand og nabo.
Foto: Inge-Lise Mortensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Et af naturens dramaer udspillede sig forleden i Årbjerg mellem en spurvehøg og en husskade

I to og en halv time kæmpede de to fugle en kamp på liv og død.

Inge-Lise Mortensen og hendes mand, Verner Mortensen, overværede den drabelige kamp på liv og død i deres nabo Poul Erik Alstrups have på Rønnevej.

- Husskaden skreg, og de kæmpede virkelig i flere timer. Spurvehøgen kiggede på os mange gange, men den virkede til at være ligeglad med, at vi var der. Så vi stod stille og betragtede det, fortæller Inge-Lise Mortensen, der i øsende regnvejr tog omkring 100 billeder af de to fugles kamp.

- Vi regnede med, at spurvehøgen, som havde slået ned på husskaden, ville vinde kampen, men jeg var godt klar over, den var oppe mod en kraftig fjende, siger Inge-Lise Mortensen.

De tre naboer opdagede fuglenes kamp omkring klokken halv fire, men først ved sekstiden havde spurvehøgen nedkæmpet sin fjende. På det tidspunkt valgte Inge-Lise Mortensens nabo at aflive husskaden.

- Da lå den bare og gispede, og spurvehøgen havde plukket i den. Vi kunne ikke holde ud, at den skulle blive ved at lide, forklarer Inge-Lise Mortensen.

Spurvehøgen var så udmattet, at den bare blev siddende oven på husskaden, i mens den blev aflivet.

- Spurvehøgen var virkelig forkommen. Det var virkelig en af naturens store dramaer på liv og død, vi fik lov at overvære. Det var en utrolig oplevelse og en påmindelse om, hvor barsk naturen er, siger Inge-Lise Mortensen.

Da de senere på aftenen kiggede ud i haven, var spurvehøgen fløjet sin vej.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland