Gå til hovedindhold
112

SSP-leder: De unge er gode til at holde afstand og ikke forsamle sig

22-03-2020 KL. 14:56
Empty

Jan Snejbjerg oplever, at de udsatte unge er gode til at overholde reglerne i forbindelse med coronasituationen.

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

De unge mennesker er generelt gode til at holde afstand og ikke forsamle sig flere end 10 personer. Også de udsatte unge, hvor der på forhånd var bekymring for, om de ville have en uhensigtsmæssig adfærd, nu hvor skoler og klubber har lukket.

Det oplever Jan Snejbjerg, der er leder af SSP og kriminalpræventiv forebyggelse i Skive Kommune.

- Det er virkelig positivt, siger han.

I lørdagens udgave af Skive Folkeblad udtalte borgmester Peder Christian Kirkegaard (V), at han ville bede til SSP om at have særlig fokus på udsatte unge i forhold til at undgå større forsamlinger og minde dem om at holde afstand.

- Det er rigtig godt, at der også fra borgmesterens side er fokus på dette. Det er vi glade for, og vi var sådan set allerede i gang med dette, siger Jan Snejbjerg.

Han fortæller, at de to gadeplansmedarbejdere er opsøgende, og kører rundt til de steder, unge mennesker plejer at samles. Meldingen derfra er, at de ikke oplever større grupper af unge forsamlet, og at de unge generelt er gode til at holde afstand. I det hele taget viser de stor forståelse for situationen, fortæller Jan Snejbjerg.

Det opsøgende arbejde er både rettet mod udsatte unge og de ganske almindelige børn og unge, som gadeplansmedarbejderne møder på deres vej.

- Jeg var selv med i går, hvor vi kiggede forbi de steder, hvor vi regnede med, at der kunne være udfordringer. Ingen af de steder så vi bekymrende adfærd, siger Jan Snejbjerg.

Han tilføjer, at han derimod et par gange var nødt til at bede voksne mennesker om at holde mere afstand.

Også i den kommende tid vil kommunens gademedarbejdere og SSP være ude for at observere og rådgive primært børn og unge i forhold til hensigtsmæssig adfærd i forbindelse med coronasituationen

Jan Snejbjerg oplyser, at kommunens borgere er velkomne til at kontakte såvel SSP som gademedarbejderne hvis man oplever børn og unge i situationer, hvor man tænker gademedarbejderne med fordel kunne kigge forbi. Man må også gerne ringe for at få råd og vejledning.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste 112

Forsiden lige nu

Lokalt

Politichef med opfordring til unge op til hedebølge: »Skru nu ned for festmusikken« Politichef med opfordring til unge op til hedebølge: »Skru nu ned for festmusikken«

112

15-årig dreng frikender kammerater for overfald: "Jeg gjorde det selv" 15-årig dreng frikender kammerater for overfald: "Jeg gjorde det selv"

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland