Gå til hovedindhold
Lokalt

Stærkt forsinket skolebyggeri ser endelig ud til at komme i gang

12-11-2019 KL. 11:25
Empty

Efter flere års forsinkelse ser det nu endelig ud til, at en ombygning kan gå i gang, så skolen og børnehaven i Oddense kan flytte sammen under samme tag.
Arkivfoto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Den stærkt forsinkede ombyning af skolen i Oddense til godt fire millioner kroner ser nu endelig ud til at kunne komme i gang, så børnehaven kan rykke ind på skolen, som det igennem flere år har været planen.

Opgaven med at bygge om har været i udbud, men det billigste tilbud blev dyrere end forventet. Det får nu Skive Kommuns Børne- og Familieudvalg til at sende sagen videre til økonomiudvalg og byråd med en anbefaling om at lave en beskæring i byggeprojektet, som svarer til 15 procent af det billigste tilbud og samtidig forhøje anlægsbevillingen med 360.000 kroner til i alt 4,36 millioner kroner.

- Vi har arvet to sager, som vi gerne ville have været foruden, nemlig i Hem og Oddense, siger børne- og familieudvalgsformand Jan D. Andersen (S), Jebjerg.

- Hem var træls for alle at komme igennem, men det er trods alt endt lykkeligt, bortset fra at der stadig står en barak tilbage derude. Den skal vi have fundet en løsning på. Men nu i Oddense er der endnu engang tegnet noget, vi ikke har råd til. Det er et enigt udvalg, der er træt af, at der vedvarende bliver tegnet noget, som ikke er i overensstemmelse med de midler, der er afsat. Nu står vi igen med et projekt, der ikke er økonomisk dækning til, og det er vi ikke venligsindet overfor, siger udvalgsformand Jan D. Andersen, inden han tilføjer, at en del også også skyldes den generelle prisudvikling.

- Men sagen er to år gammel. Nu skal den lukkes, og der skal ske noget. Nogle vil måske sige, at vi burde vente, til vi har fået taget strukturdebatten om daginstitutioner og skoler, men de skal i Oddense ikke være gidsler i en kommende strukturdebat, siger han.

Nu her efter sommerferien i år kom ombygningen i udbud, og går alt efter planen, er forventningen, at børnehave og skole vil kunne flytte sammen senest til efterårsferien 2020.

- Hvis byrådet stadfæster børne- og familieudvalgets indstilling, forventer vi at komme i gang inden jul, og at vi kan flytte sammen senest til efterårsferien næste år, siger skole- og dagtilbudschef Jens Kvist.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland