Gå til hovedindhold
Ritzau Indland

Staten gav Bestseller-partnerfirma blankocheck til coronaindkøb

11-07-2020 KL. 22:45
Bestsellers firma Nine United fik i marts lov til at købe værnemidler og test for over 700 millioner skattekroner, skriver Politiken. (Arkivfoto)
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

I slutningen af marts gav staten og regionerne tøjgiganten Bestsellers partnerfirma Nine United ret til at købe værnemidler for millioner af skattekroner, skriver Politiken.

Med en aftale 31. marts fik firmaet fuldmagt til at indgå kontrakter i Kina på "vegne af og med juridisk og økonomisk bindende virkning for Region Hovedstaden", der havde staten i ryggen.

Firmaet fik et honorar på 2,5 procent for alle indgåede kontrakter. Det viser dokumenter, som Politiken har fået aktindsigt i.

Samtidig blev Nine United fritaget for ansvar:

- Regionen er bekendt med, at produkterne ikke er inden for Nine Uniteds normale produktfelt, og som resultat af det kan der ske fejl, lyder det i en aftale 15. april ifølge Politiken.

Professor i forsyningslogistik fra Syddansk Universitet Jan Stentoft siger til avisen, at det er "helt vildt at se det her sort på hvidt".

- Den offentlige pengepung er åbnet helt op, og samtidig er der ingen krav til sikring af kvaliteten i leverancerne, siger han.

Nine United, som er ejet af Bestsellers stifter, Troels Holch Povlsen, oplyser til Politiken, at man via aftalen har lavet kontrakter for i alt 760 millioner kroner.

Bestsellers topchef, Anders Holch Povlsen, afviser, at koncernen og dens grene i Kina har spekuleret i at lave forretninger på indsatsen.

Region Hovedstaden oplyser til Politiken, at der er indgået en tilsvarende aftale med Maersk. Indkøbssummerne for denne aftale er ikke oplyst.

/ritzau/

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland