Gå til hovedindhold
Lokalt

Steenberg stiller spørgsmål til Støjberg i Sofia-sag: »En helt absurd udvisning«

14-03-2019 KL. 21:27
Empty

51-årige Bettina Montenegro og 16-årige Sofia Montenegro står til at blive udvist af Danmark. Nu kæmper de for ikke at blive sendt hjem til Brasilien senest den 2. juni. Foto: Pauli Vendelbo

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

En helt absurd udvisning.

Det kalder det lokalvalgte folketingsmedlem for Radikale Venstre, Andreas Steenberg, udvisningen af Bettina og Sofia Montenegro fra Skive, der får svar på deres ankesag i april, efter de blev udvist i maj sidste år.

- Bettina og Sofia er velintegrerede og er et bidrag. De har været her i årevis, hvorfor så udvise dem? Det giver jo ingen mening, efter at samfundet har givet dem uddannelse, og de har lært dansk. Det er for dumt, siger Andreas Steenberg.

Det er nu Udlændingenævnet, der skal vurdere, om det virkelig er i barnets tarv at udvise Sofia Montenegro fra et land, hvor hun har haft hele sin skolegang.

Men samme nævn har afvist at mødes med Bettina og Sofia fysisk, inden de træffer en afgørelse i ankesagen.

Det er for dårligt, mener Andreas Steenberg, der onsdag stillede spørgsmål til udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg i folketingssalen.

- Hvordan kan man vurdere, om en person, især et barn - er tilknyttet til Danmark uden at møde personen? Jeg vil spørge ministeren om noget i retning af, hvad hun synes om, at Udlændingenævnet i den her sag og andre sager ikke vil mødes fysisk med de personer, hvor de skal vurdere, om personerne er integreret i det danske samfund. Og vil ministeren tage initiativ til at sikre dette sker fremover?, siger Andreas Steenberg.

Bettina Montenegro og datteren Sofia kommer oprindeligt fra Brasilien. Bettina Montenegro har boet ni år i Danmark, og Sofia har taget det meste af sin skolegang i Danmark.

Bettina Montenegro blev skilt af personlige årsager fra sin danske mand, og efterfølgende er reglerne blevet strammet.

Det er de stramninger, der nu - måske - sender familien ud af Danmark, inden det bliver sommer.

Der skulle have været faldet dom i ankesagen i januar, men nu lyder meldingen, at den endelige afgørelse ligger klar i april.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

112

Varetægtsfængslet i fire uger: Skibonit truede med at bombe kommunen flere gange Varetægtsfængslet i fire uger: Skibonit truede med at bombe kommunen flere gange

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland