Gå til hovedindhold
Lokalt

Steenberg valgt til topposter: »Jeg er meget stolt og ydmyg«

20-10-2020 KL. 14:43
Empty

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Det Radikale Venstres gruppe i Folketinget valgte tirsdag Andreas Steenberg, medlem af Folketinget efter opstilling i Skive- og Herning-kredsene, som ny næstformand for gruppen.

Hertil kommer, at gruppen valgte Andreas Steenberg som politisk ordfører og finansordfører.

- Jeg er meget stolt og ydmyg, skriver Andreas Steenberg på Facebook.

Nyvalget i forbindelse med omorganiseringen af den radikale folketingsgruppe betyder, at Andreas Steenberg ikke længere er indfødsrets-, udlændinge- og transportordfører.

- Især min mærkesag omkring danskeres ret til familiesammenføring kommer jeg ikke til stoppe med at kæmpe for eller tale om. Tværtimod, lyder det fra Andreas Steenberg.

Han har været medlem af Folketinget i ni år.

- Alle år har jeg været transportordfører. Det har jeg holdt meget af, og det kommer jeg til at savne. Det er fantastisk at være med til - så konkret - at påvirke, hvordan Danmark udvikler sig med veje, baner, broer og så videre.

Det Radikale Venstre har de seneste uger været i en voldsom turbolens på grund af tidligere partiformand Morten Østergaards fald på grund af en stribe krænkelser af kvinder. En sag, Andreas Steenberg var meget tæt på, da han var sekretær i den tidligere ledelse af den radikale gruppe i Folketinget, der frem til Morten Østergaards fald bestod af Morten Østergaard, formand, og Sofie Carsten Nielsen, næstformand, og Andreas Steenberg, der nu altså er næstformand, mens Sofie Carsten Nielsen er formand.

- I Radikale står vi overfor en stor opgave med at komme videre. Det arbejde glæder jeg mig til, understreger Andreas Steenberg.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland