Lokalt

Stem på din lokale kandidat

Socialdemokraten Claus Kjeldsen, Skive, der er medlem af regionsrådet i Region Midtjylland, opfordrer Venstres vælgere til at stemme personligt på dyrlæge Olav Nørgaard, Hald, der i flere perioder har repræsenteret Venstre i regionsrådet.

Olav Nørgaard gør det samme - bare omvendt. Han opfordrer alle lokale socialdemokrater til at stemme personligt på Claus Kjeldsen.

- Vi har hver vores ideologi og er derfor i hver vores parti. Men når det kommer til lokale Skive-anliggender kunne vi næsten lige så godt sidde i gruppe sammen, siger Claus Kjeldsen.

Olav Nørgaard er enig:

- Samtidig er det rigtig godt, at Skive er repræsenteret i politiske grupper på hver sin side af den politiske midte, fastslår Olav Nørgaard.

I dag er der fire, der bor i Skive Kommune, som er medlemmer af regionsrådet.

Ud over Olav Nørgaard og Claus Kjeldsen er det den radikale Poul Erik Christensen, Oddense, og Ivar Dreyer fra Roslev, som repræsenterer Liberal Alliance. Den sidste kom ind midt i perioden, fordi han var suppleant til regionsrådet. Poul Erik Christensen Og Ivar Dreyer genopstiller ikke ved valget den 21. november.

- Vi har hele tiden været tre, som har været optaget af, at vi også skulle tænke på Skive, og det har været en enorm styrke, siger Olav Nørgaard.

sikring af klinik vigtig

Claus Kjeldsen peger blandt andet på, at der med blandt andet sikringen af fertilitetsklinikken i Skive er flyttet arbejdspladser fra Aarhus til Skive.

Det vil have svært uden lokale repræsentanter fra kommunen.

Der er også andre partier, som har kandidater fra Skive-egnen med på listerne til regionsvalget - og der kan være flere, end dem vi nævner her:

Det Radikale Venstre opstiller Solveig Stausholm-Jensen, Skive. De konservative har Peter Neumann, der også er spidskandidat til byrådet i Skive, på listen. SF i Skive opstiller Thomas Dürr Sølvsten. Liberal Alliance har Lene Foged fra Stoholm med på stemmesedlen. Kristendemokraterne har Marianne Jensen fra Skive på sin liste, og Enhedslisten har Jacob Abildgaard.

Nogle partier har valgt ikke at oplyse kommune- eller by-navn på deres kandidater.