Gå til hovedindhold
Sport

Stoholm IF balancerer på kanten af opløsning

06-05-2019 KL. 16:04
Empty

Der er brug for nye frivillige kræfter i Stoholm IF, som tæller både en fodbold- håndbold og atletikafdeling. Arkivfoto: Lindy Jørgensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mandag den 13. maj kan vise sig at blive en skæbnedag i Stoholm IF’s historie. Der er indkaldt til ekstraordinær generalforsamling, hvor det andet punkt på dagsordenen er decideret dyster læsning.

»Nedlæggelse af foreningen« står der kort og godt.

Stoholm IF er nemlig i den situation, at der mangler at blive besat en bestyrelsespost samt to suppleantposter. Sker det ikke, må foreningen efter vedtægterne nedlægges.

Derfor kan krisen kun afværges, hvis det første punkt på dagsordenen, »valg til bestyrelsen«, giver pote på mandag.

Jane Østergaard, der er formand for hovedbestyrelsen i Stoholm IF, understreger, at sagen er alvorlig.

For selv om de tre underafdelinger håndbold, fodbold og atletik på papiret kan køre videre som selvstændige foreninger med hver deres bestyrelse - hvis det skulle blive en realitet - vil nogle få en sværere tilværelse end andre uden den overordnede forening i ryggen.

- Vi har en del fællesaktiviteter og fællesudgifter. Det vil de komme til at skulle varetage alene i de enkelte foreninger. Det vil blive sværest for vores atletikafdeling, som har omkring 60 medlemmer. Det vil de nok få svært ved at kunne klare selv, siger Jane Østergaard, som dog forbliver positiv i forhold til, at der bliver fundet en løsning.

- Jeg håber selvfølgelig, at der kommer nogle på banen, som er villige til at lægge det frivillige arbejde, der er i det. Stoholm er Viborg Kommunes tredjestørste by, og hvis vi ikke står samlet, så vil man komme til at stå svagere, når der også skal træffes politiske beslutninger om for eksempel tilskud. Jeg synes, det vil være brandærgerligt, understreger formanden.

I forhold til arbejdsbyrden skal man ikke forvente det helt store indgreb i sin fritid, hvis man siger ja.

I de syv år Jane Østergaard har været med, har suppleanterne således aldrig været taget i brug. Og i forhold til pladsen i bestyrelsen er det også minimalt, hvad der ligger i det.

- Det er to timer hveranden måned og så lidt mere arbejde i forbindelse med vores julebanko, som er vores helt store arrangement. Men det er ikke en voldsom frivilligpost. Man kan komme med de kompetencer, man har. Hvis man er en haj til powerpoint, så kan man helt sikkert komme til at bruge det. Vi plejer at finde en løsning, siger Jane Østergaard, som ikke er bange for at påtale konsekvensen, hvis foreningsnedlæggelsen bliver en realitet.

- Vi er den ubetinget største forening i området, så det vil være fatalt, siger formanden.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland